NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Stanton T. Friedman: Intervju

Ekskluzivni intervju z Stanton Friedmanom, trenutno enim najbolj poznanih raziskovalcev NLP fenomena.

Stanton Friedman je diplomiral iz fizike na univerzi v Chicagu. Delal je za podjetja, kot so GE, GM, Westinghouse, TRW Systems, Aerojet General Nucleonis in McDonell Douglas, na projektih kot so nuklearna letala ter nuklearna vesoljska postaja. Izdal je mnogo knjig ter publikacij na temo NLPjev in vladnih zarot in zanikanj. Je strokovnjak za incident v Roswellu, ter je posledično bil tudi prijatelj Jesseja Marcela starejšega1, človeka ki je odkril razbitine v Roswellu2.

Vprašanje: Da začnemo od samega začetka. Kakšna je vaša opredelitev do vprašanja o prazgodovinskih astronavtih?

Stanton Friedman: Mislim, da je zelo verjetno, da nas obiskujejo že tisoče let. Ampak mnogo pogosteje od druge svetovne vojne naprej. Priporočam knjigo Dr. Barry Downinga »Flying Saucers and the Bible«. Obstaja mnogo teorij o pra-astronavtih, vendar sem o večini neopredeljen. Preprosto ne vemo dovolj o njih. Mislim pa, da so oni bili »naši« vodiči, v zgodnji dobi starih civilizacij.

Vprašanje: Ali menite, da so mediji, kot so radio, znanstveno fantastični filmi ipd., v začetku svojega delovanja, spremenili pogled na pojav NLP-jev?

Stanton Friedman: Na žalost je bilo veliko medijskega materiala negativnega in odvrača ljudi od prijave videnja NLP-jev, obiskovanja raznih predavanj ipd. Ljudje so videli stvari. Pisatelji znanstvene fantastike so izgleda spremenili svojo vizijo, da gre z roko v roki z videnji in ne obratno.

Vprašanje: Sedaj, po dolgem času, se pojavlja vse več očividcev incidenta v Roswellu. O tem dogodku se je v medijih, naposled dolgi tišini, začelo govoriti šele v šestdesetih in sedemdesetih letih.

Stanton Friedman: Večino očividcev, ki so dejansko bili zraven, je že umrlih. Sam sem začel samostojno raziskovanje tega incidenta po razgovoru z Jesse Marcelom starejšim leta 1978. V medijih ni bilo o tem dogodku ne duha ne sluha od leta 47 do takrat. Vojska in Majestic 12 so seveda rajno raziskovali in skrivali ta dogodek od leta 47.

Vprašanje: Ob vsem vašem znanju in izkušnjam, verjamete v pričevanja Boba Lazara3 in kaj si mislite od ljudeh, ki ponarejajo dokaze in dajejo lažne izjave na temo NLP fenomena?

Stanton Friedman: Obstaja članek o Bob Lazarovih lažnih izjavah na moji spletni strani www.stantonfriedman.com. On ni nikakršen znanstvenik, nima nikakršne diplome, ni delal za Los Alamos ampak za enega od njihovih podizvajalcev. Njegova pričanja so čista fikcija.

Vprašanje: Danes, z vsemi računalniki in programi, ki so dostopni vsem, smatrate fotografijo kot trden dokaz o NLP-jih?

Stanton Friedman: Vse fotografije, tudi tiste, ki so bile narejene pred dobo računalnikov, so lahko ponarejene, tega se je treba zavedati ter vsako fotografijo preučiti posebej.

Vprašanje: Mislite, da bi potrebovali danes novi projekt Blue Book4 z vključenimi britanskimi ter francoskimi informacijami? Kakšno je vaše mišljenje o Veliki Britaniji in Franciji, ki po novem dajejo v javnost svoje podatke o NLP-jih?

Stanton Friedman: Blue Book je v osnovi bil stvar odnosa z javnostjo, ne glede na to, da vsebuje mnogo izrednih primerov, ki so zakopani v teh dokumentih in dostopni že več kot trideset let. Nedavno objavljeni podatki francoske in angleške strani ni nič posebnega, ker v teh dokumentih ni nič takega, kar bi bila strogo varovana skrivnost. General zračnih sil Carrol Bolender je leta 1969 izjavil: »Poročila o NLP-jih, ki lahko škodujejo nacionalni varnosti, so shranjeni posebej v skladu s JANAP 146 oz. s Priročnikom zračnih sil 55-11, ter niso del sistema Blue Book«. In te dokumente mi hočemo!

Vprašanje: Projekt SETI ni do danes našel še ničesar5. Ali polagate svoje upe na njih, ali mislite, da mora človeštvo ubrati nov pristop k vprašanju kontakta z drugimi civilizacijami.

Stanton Friedman: Imam celo poglavje o SETI projektu v moji novi knjigi »Flying Soucers and Science« ter članek na svoji spletni strani. SETI, kar se mene tiče, pomeni »Silly Effor To Investigate« (smešen način za iskanje).

Vprašanje: Ste kdaj v življenju že doživeli bližnje srečanje bilo katere vrste ali videli NLP?

Stanton Friedman: Nikoli nisem videl nič niti imel bližnjega srečanja bilo katere vrste.

Vprašanje: Kaj vas je do danes obdržalo na tem področju?

Stanton Friedman: Ne morem, da se kot fizik, spomnim česarkoli razburljivega, od raziskovanja NLP-jev ter vladnih zarot in prikrivanja.

Vprašanje: Pred nekaj meseci je bilo odkrito pleme v Braziliji, ki dolgo časa ni bilo v stiku z drugimi ljudmi. Območje okoli njih je trenutno zaprto, ker obstaja verjetnost, da se to pleme okuži z našimi virusi, na katere niso imuni. Mislite, da je isti problem mogoč med nami in izvenzemeljskimi civilizacijami?

Stanton Friedman: Ena od teorij, ki sem jo navedel v svoji knjigi je, da nas nezemljani želijo dati v neko vrsto karantene in nas tako zadržijo pred širjenjem našega t.i. »prijateljstva«, izven našega planeta. Mi smo očitno primitivno ljudstvo, v katerem so  glavna aktivnost »medplemenske vojne«. Mi, zemljani, smo ubili 50 milijonov pripadnikov iste vrste med drugo svetovno vojno in uničili 1700 mest. In to ubijanje in uničevanje se nadaljuje.

Vprašanje: Že nekaj časa se pojavljajo trditve, da zaradi tega, ker je človeštvo že toliko videlo in slišalo o vesolju, nezemljanih, NLP-jih ter drugih mejnih fenomenih, ta šok pri razkritju resnice ne bo toliko velik kot smo predhodno mislili. Kaj mislite, kakšen šok bo človeštvo zares doživelo?

Stanton Friedman: Vse je odvisno od tega, kaj se razkrije. Mislim, da ne bo prišlo do panike, kot pri Vojni zvezd. Veliko razlogov za vladna prikrivanja sem v knjigi in članku »The UFO Why questions« na moji spletni strani. Vse vlade bi bile ogrožene, če bi prišlo do bližnjega kontakta z nezemljani ter posledično do spreminjanja svetovnega reda in nobeden, ki je na oblasti, se oblasti ni voljan odreči.

 

 

1 - Jesse Marcel St. (foto)

2 - Roswell @ justa.4t

3 - Bob Lazar @ justa.4t

4 - Projekt Blue Book @ justa.4t

5 - po najnovejši izračunih / ugibanjih naj bi prve inteligentne signale z vesolja zaznali okrog leta 2025

 

_______________________________________

Objavljeno: avgust 2009

Prevod in priredba: justa.4t

Viri: NLOS, www.stantonfriedman.com

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com
novice
Free Web Hosting