NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Projekt Blue Book

Zakaj so vojaške oblasti tako prikrivale resnična dejstva, ne samo z že navedenimi primeri, ampak tudi z izkušnjami svojih pilotov, ki so bile včasih tragične. Leta 1945 objavljeni uradni dokumenti pa vendarle potrjujejo tezo, da so bile "tiste stvari" v bistvu plovila nam neznanega izvora, ki so jih upravljala razumska bitja. Nekateri dogodki, katerih vzrokov nikakor niso mogli razložiti, pa so prisilili vojaški stroj k razmišljanju o tem problemu.

 

1. oktober 1947, Fargo, North Dakota. Med kontrolnim poletom z lovcem F-51 je poročnik G.F Gorman opazil, kako ga je po desni strani prehitela "svetloba". Na radarju v kontroli niso zasledili ničesar. Po lastni presoji se je odločil za kontrolo dogajanja. Ko se je svetlobi približal na 1000 metrov, je prepoznal splošen diskati predmet, ki se je v hipu navpično spustil. Gormann ga je poskušal dohiteti, vendar letalo ni bilo zmožno izvajati takih manevrov. Po igri gor-dol je predmet nenadoma spremenil smer in se postavil nad lovca. Poročnik je hotel z letalom zaokrožiti in pridobiti višino, a predmet se je zapodil proti njemu. Kazalo je, da je trženje neizbežno, a predmet je malo pred letalom v hipu spremenil smer, švignil navpično gor in izognil. Igra mačke z mišjo je trajala približno pol ure. Dogodek sta opazovala Dr. A. E Cannon in njegov sopotnik v piperju, ki sta po naklučju letela skozi ta zračni prostor.(Projekt Znak v Modri knjigi, N. A. Washington).

"Septembra leta 1948 je obveščevalna služba vojnega letalstva sestavila poročilo, v katerem je bila trditev, da gre za nezemeljska plovila.(ATIS Estimate of the Situation). Ni važno,če to poročilo ni bilo uradno sprejeto (zaradi pomanjkljivih dokazov), dokazuje nam le to, da so bili v vojaških službah na visokih položajih ljudje, ki so verjeli v te zadeve in se niso dali pretentati službi za stike z javnostjo.

 

Februarja leta 1949 je bilo izdano poročilo projekta Znak iz leta 1948. Do leta 1950 je nato projekt potekal pod imenom Kljubovanje, sklepno poročilo je bilo izdano decembra leta 1949. Leta 1952 je začela preiskovalna komisija delati pod novim imenom - pri nas tako skrivnostnim in hkrati znanim (glej Twin Peaks D. Lyncha) - projekt Modra knjiga. Èlani komisije so dobivali veliko dokumentacije o takih primerih, in če se je le dalo, so spravili dogodek v zemeljske okvire, za približno dvajset odstotkov poročil pa tudi oni niso našli razlage. Zavrnili so celo Kimballa, takratnega ministra za vprašanja vojne mornarice, ki je bil tudi eden izmed očividcev. (Pričevanja o teh dvajsetih odstotkih je leta 1992 izdalo založniško- producentsko podjetje Tristar Home Video na dveh videokasetah.) Kapetan E. Ruppelt, takratni šef projekta modra knjiga, je leta 1952 po nastopu službovanja na novem delovnem mestu takoj napredoval v čin generala, kar je spodbudilo revijo Life, da je v seriji člankov napeljevala na to, da so neznana plovila nezemeljskega izvora.

18. november, 1948. Andrews Air Force Base, Maryland. Med kontrolo-prestreznim poletom lovca T-6 je pilot, poročnik H. G. Combs, zagledal leteči predmet, ki je oddajal svetlobo. Srečanje v smeri vzhod-zahod nad bazo Andrews. Poročnik je mislil, da je letalo z izključenimi navigacijskimi lučmi. Ko se mu je približal, se mu je začel predmet izmikati. Poročnik Combsje poizkušal vse, kar se je naučil v letalski šoli, iz letala je iztisnil vse, kar je bilo mogoče, tako glede hitrosti, kot glede manevriranja, vendar ga je predmet zlahka eskiviral in izvajal manevre, ki jim poročnik Combs ni mogel slediti. Najmanjša razdalja med lovcem in predmetom je bila sto metrov, poročnik Combs je po uspešnem manevru pričel med predmet in luči Washingtona. Pilot je predmet opisal kot sploščeno žogo z enim izvorom svetlobe, brez kril in brez izpušnih plinov. Konec srečanja: Poročnik je vključil svoje navigacijske luči, predmet je ostro zavil, ter se usmeril proti vzhodu s hitrostjo okoli tiso? kilometrov na uro. Pri?i sta bila dva oficirja na tleh v bazi Andrews.(Projekt Modra knjiga - poročilo na strani 27, projekt Znak, incident No. 207, N. A. Washington).

 

9.julij 1951, Dearing, Georgia. Kontrolno prestrezni polet lovca F-51, pilot poročnik G. H Kinmon Jr., veteran iz druge svetovne vojne. Med poletom iz Lawsona se je srečal z belim predmetom oblike diska, ki se je vrtel okoli svoje osi v obratni smeri urinega kazalca. Predmet se je postavil lovcu nasproti. Po spremembi smeri in višine letala se je predmet zapodil za njimi ter začel izvajati navpične krožne manevre okrog letala na oddaljenosti sto metrov. Vsakokrat, ko je predmet letel pod njim, je pilot začutil sunek, kot bi se vozil po grbinasti cesti. Po desetih minutah igre je predmet izginil pod lovcem. Pilot je zanesljiva oseba in odličen opazovalec. (Projekt Modra knjiga, N. A. Washington DC)

 

13. julij 1952. Civilni polet letala DC-4 na liniji Jacksonville-Washington. šestdeset kilometrov jugozahodno od mesta se je letalo srečalo z letečim predmetom modro-bele svetlobe. Predmet se je gibal proti zahodu, bliskovito pa se je vzpenjal na višino enajst tisoč čevljev. Prilepil se je letalu na levo krilo. Pilot je letalo zatemnil in izključil tudi navigacijske luči, nato pa se je predmet odlepil od letala in navpično izginil iz vidnega polja; ocenili so, da je bila njegova začetna hitrost 1500 kilometrov na uro. Vidljivost v času dogodka je bila odlična. (Obveščevalna služba AF - Projekt Modra knjiga, US National Archives)

 

Primer Dover (baza vojnega letalstva), Delaware. Pilot prestreznika F-94 je po alarmu o kršitvi zračnega prostora nad ZDA vzletel ter se po koordinatah, ki so mu jih posredovali iz komandnega stolpa, namenil proti vsiljivcu. Skupina vojaških strokovnjakov je na radarju opazovala dogajanje, ko so lovca obkrožile velike pike. Prestrašeni pilot je po interkomu zaprosil za dovoljenje, da preneha oddajati in se vrne v bazo. Njegovo pričanje o tem, kar je doživel, ni nikoli prišlo v javnost. (D. Hall Uninventend Guests)

 

Ameriški generalpolkovnik N. F Twining je septembra 1848 pisno obvestil vrhovnega poveljnika US Air Force, brigadnega generala Georgea Schulgena, da so tako imenovani NLP resni?ni in da "ne gre za privide ali izmišljotine. Poročila o njihovih operativnih sposobnostih - izredna vpenjalna hitrost, manevrska sposobnost in sposobnost izmikanja najrazličnejšim zasledovalcem, nas utrjujejo v prepričanju, da so predmeti vodeni.

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com
Free Web Hosting