NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Dogodek v Roswellu

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com

Vse se je začelo nekega jutra 3.julija,1947 leta na kmetiji (ranch) Foster v območju Lincolna (New Mexico). Tisto jutro  se je živinorejec Wiliam "Mac" Brazel odpravil s sinom od soseda, Timothy Dee Proctor starim 7 let na pašnik, kjer se je  pasla čreda ovac. Prejšnjo noč je bila huda nevihta med katero je Wiliam zaslišal nenavaden grom, zato je hotel pregledati  pašnike. Med jahanjem proti pašniku sta naletela na območje polno "razbitin", pločevina podobna plastiki nekatera svetleča  druga mat barve. Kosi materiala tankega kot list papirja. Dober del materiala je tako lahek da ga rahel veter premakne.  Wiliam poskusi upogniti in vžgati nenavadni material, vendar brez uspeha. Čez čas se odpravita nazaj proti domu z nekaj  vzorcev. Medtem, ko odpelje Timothya domov ( 5 km od racha ), pokaže staršema od otroka, Floydu in Loretti Proctor, kaj  sta našla. Wiliam se vrne in odstrani iz polja tudi večji del, ki ga spravi v prostor zraven hiše. Mine par dni preden se  odloči prijaviti dogodek oblastem. Ne Wiliam ne sosed nimata telefona ali katerikoli drugega komunikacijskega sistema.  Od kmetije do najbližje policijske postaje potrebuje 4 ure poti.

V nedeljo zjutraj 6.julija se odpravi v mestece Roswell z nekaj dokazi nenavadnega materiala, k šerifu Georgeu A.  Wilcoxu. Šerif misleč, da je stvar, ki je padla na Wiliamovo posest vojaškega pomena (nedaleč je Roswell Army Air Base),  takoj pokliče vojaško letalsko bazo, kjer ima možnost pogovoriti se z poveljnikom Jesse Marcel, kateri ga obvesti, da  pride čimprej k njemu. Šerif napoti dva pomočnika na kraj dogodka. Pred prihodom poveljnika Jasse, Frank Joyce novinar in  spiker radija KGFL, telefonira šerifu Georgeu, če je kakšna novost. Šerif ga obvesti, da je Wiliam pri njemu v pisarni in  da je najbolje, če naredi intervju z njim osebno. Med tem časom prispe k šerifu komandant letalske baze v Roswell-tu  William Blanchard, poveljnik Jasse in agent protiobveščevalne službe ( CIC ) Sheridan "Cav" Cavitt, kateri se pogovorijo z  Wiliamom Brazel o najdbi. Sheridan in Jasse pospremita Wiliama na kmetijo, da bi lahko raziskala področje. Ker se je že  spustila tema, prestavijo operacijo na naslednji dan.

 

V ponedeljek 7. julija, Sheridan in Jesse se odpravita raziskati območje. V večernih urah po raziskavi se z dokazi  vrneta nazaj v bazo. Preden prispejo v bazo, se Jasse spotoma ustavi doma ( ura je 2:00 zjutraj ) ter pokaže ženi in  sinu Jasse Jr. staremu 11 let najdbo.

 

 

Dne 8.julija zjutraj, komandant William Blanchard ukaze kapetanu vojaške policije Edwin Easley, da onemogoči dostop  okoli kmetije. Čez čas nekatere vojaške skupine pričnejo z čiščenjem kraja dogodka. Ob 11:00h Blanchard sporoči o dogodku  predstavniku agencije za javno obveščanje.

( PIO ) Walterju Hautu novico, da so našli ostanke NLP-ja. Haut prenese novico časopisju in radio postajam, med prvimi  je radio KGFL. V popoldnevu vzletijo z baze v Roswellu tri vojaška letala polni odstranjenega materiala; C-54,  pilotira ga kapitan Pappy Henderson namenjeno v bazo Wright Field, letalo B-29 na čelu z poveljnikom Jasse Marcelom  leti proti letalski bazi Fort Worth in tretje nerazpoznavno letalo, ki leti proti Washingtonu. Istega dne v pisarni  komandanta letalske baze Fort Worth general Roger Ramey drži tiskovno konferenco kjer pojasni, da so vse skupaj lažne  informacije in da najdeni ostanki niso nič drugega kot balon sonda Rawin. Med tem časom so Williama Brazela večkrat  odpeljali v bazo, kjer so ga zasliševali. Med vračanjem z baze v Roswell-tu se srečata Wiliam in Walt Whitmore lastnik  radijske postaje KGFL, kateri naredi intervju z Wiliamom.

 

V sredo 9.julija zjutraj obiščejo vojaški oficirji Wiliama kateri je še vedno pri Whitmorju in ga odpeljejo ponovno  na uredništvo Roswell Daily Record, kjer pusti nov intervju vendar drugačen kot prej. Med dnevom oficirji iz baze v  Roswell-tu obidejo razna uredništva časopisov in radijskih postaj za odvzem sporočila, ki ga je predvajal Walter Haut.  Wiliama še enkrat povabijo na radijsko postajo KGFL, kjer pusti nov intervju Joyceu. Zgodbo, ki pove tokrat je povsem  drugačna od prejšnjih. Tokrat Wiliam govori samo o navadnemu balonu sonda. V nadaljnjih dnevih popolnoma očistijo kraj  najdbe nenavadnega materiala.

 

V soboto 12.julija, zaskrbljen nad dogodkom, ki ga je objavilo časopisje, se vrne na kmetijo Bill Brazel, sin Wiliama.  Tiste dni ni v okolici nobenega vojaka. Tri dni kasneje se vrne tudi Wiliam Brazel. Čez čas Bill ugotovi, da čiščenje  terena ni bilo tako učinkovito s strani vojske, kajti on in njegov prijatelj Tommy Tyree najdeta še en kos nenavadnega  materiala.

 

Par let kasneje Bill Brazel v mestu Corona prizna nekaterim znancem, da doma še vedno hrani par koščkov nenavadnega  materiala, ki ga je našel v bližini očetove kmetije. Naslednji dan ga obiščejo trije vojaki z kapetanom Armstrong-om,  kateri mu odvzamejo najdeni material.

 

Dogodek, ki smo ga pravkar opisali je obnova nesreče v Roswelltu ( Incident at Roswell ), ki so ga raziskovalci  raziskovali pred leti.

Free Web Hosting