NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com

Atlantidski prstan & kristali

         Atlantidski prstan

Skrivnostno zascito, "orozje", ki uciknovito sciti pred vsakrsno zlo usodo, ki bi jo namenili se tako mocni magi ali carovniki, naj bi nasli v eni od prvih grobnic, ki so jih odkrili in odprli v Dolini Kraljev. Slo naj bi za grobnico duhovnika Jue in njegove zene, kjer naj bi se razodela skrivnost zacite oziroma nedotakljivosti. 
 

Atlantidski prstan iz asuanskega pescenca, je leta 1860 v Dolini Kraljev nasel markiz d'Agrain. Ko strokovnjaki danes preucujejo skrivnosti razlicnih svetisc in ko vedno znova skusajo razvozlati, v cem je pravzaprav bistvo nevidne zascite, ki varuje svetisca, nikakor ne morejo mimo znamenite zadeve Tutankamon. Vse, ki so skusali oskruniti grobnico (z izjemo enega) je doletela smrt. Racionalno misleci ljudje bi lahko mirno rekli, da gre za vrazeverje. Po njihovem mnejnu je 18 ljudi, domnevnih zrtev Tutankamnovega prekletstva, umrlo naravne smrti, torej zgolj po naklucju.

Sama o tem dogodku ne mislim nacenjati razprave na tem mestu, niti ne zelim dajati komentarja. Vsak naj si pac ustvari svoje mnenuje o tem.Najbolj nenavadno pri vsem tem pa je to, da je prekletstvu (ce obstaja), ubezal clovek, ki je izkopavanja vodil in bil zanja odgovoren, hkrati pa je se pozel vso slavo za opavljen podvig. To je bil Howard Carter, ki je umrl leta 1939, star 66 let. Ta podatek je nedvomno v prid tistim, ki zavracajo tezo prekletstva. Zanimivo pa je, da je Carter imel pri sebi prstan nenavadne oblike, prstan, ki izhaja iz grobnice duhovnika Jue. Ta naj bi ga nekako zascitil pred vsem hudim.

Kaj sploh je Atlantidski prstan? Zanimiva je ze sama podoba (glejte v ozadju). Okrasen je z geometrijskimi liki: tri premice, sest pik, dva enakokraka trikotnika. Ti liki so razvrsceni v ravni vrsti in v nekem medsebojnem ravnotezju, ki ima ezotericen pomen. Da imajo liki neko posebno moc, so ugotovili sele po stevilnih natancnih preizkusih.

S prstana, ki so ga po vsej verjetnosti izdelali v Atlanti (Atlantidi??), cigar dedici so bili Egipcani so uspeli razbrati presenetljivo skrivnost, oziroma do tedaj nerazvozlano nedotakljivost. To nedotakljivost zagotavljajo valovi, ki jih oddajajo predmeti posebnih oblik; ti kljubujejo vsakrsnemu zunanjemu vplivu. Obstajajo "valovi oblike", ki so sposobni ustvariti neprehodno zascitno pregrado, ali pa zaustaviti oziroma nevtralizirati vsakrsno silo, ki bi utegnila porusiti ravnovesje nekega posameznika. Prstanova ucinkovitost se odraza na treh podrocjih: zascita, zdravljenje, intuicija.

Uncikovitost prstana zagotovo ne izhaja iz snovi, iz katere je narejen, ne iz kakega magneticnega, religioznega ali magicnega naboja; prstan ni niti ljubezenski talisman, niti fetis; prav tako nima nic skupnega z voodoojem ali predmeti, ki prinasajo sreco.

Prstan je kraj in formula enega najbolj presenetljivih cudezev mikro-vibracijske fizike. 

 

 

         Atlantidski kristali

Izmed vseh atlantidskih skrivnosti so gotovo ena najvecjih tudi njeni kristali. So bili to misticni simboli? Ali mineralne baterije neznanih tehnoloskih in nadnaravnih vplivov? Ali se vedno lezijo v oceanskih globinah, med rusevinami potopljene metropole? Ali pa so jih preziveli odnesli s seboj v nove dezele?

TUAOI ali ognjeni kamen naj bi pomenil vrhunec atlantidske kristalne tehnologije. Z njim naj bi bilo mogoce zajemati in usmerjati sile vesolja v materialne in duhovne namene. Imel naj bi obliko "sesterostranicnega lika" in v njem naj bi bila ujeta svetloba(?!). Tuaoi je bil shranjen v posebni zgradbi. Poslopje pod kamnom je bilo ovalno, tako da je omogocalo sprejemanje soncnih zarkov ali zarkov zvezd ter za koncentracijo energij, ki izvirajo iz gorecih predmetov. Koncentacija skozi prizmo je indukcijsko vplivala na instumente-to naj bi bilo podobno sodobnemu upravljanju z radijskimi valovi, vendar je vzpodbudna sila, ki je delovala iz kamna, vplivala na motivacijske sile v samih tarcah.

Raziskovalci so odkrili, da se ime najmocnejsega atlantidskega kristala, tuaoi, pojavlja v jezikih vec poznejsih civilizacij, kar lahko pomeni, da so bile pod vplivom Atlantide. Tako na primer majevska besedatuuk pomeni gorec; tuaoi pa goreci kamen. Maji so poznali tudi vec pripovedi o povodnji, ki je unicila nekdanje kraljestvo. Glavni preziveli je bil Kukulcan, slovita "pernata kaca". Z vso modrostjo je prisel v domovino Majev in ustanovil prva mesta.

Na drugem koncu sveta, v Sumeriji, je bil razlicica Kukulcana Utnapistim, ki je vodno unicenje prezivel na ladji in je imel na krovu zbrane stevilne zivali. Ta zgodba spada med najstarejse mezopotamsko mitsko izrocilo, ki obsega tudi skrivnostni predmet napa-tu ali kamen, ki gori. Ravno tako poznana zgodba o povodnji je na Kanarskem otoku in tam imajo ravno tako podobne izraze za "goreci kamen". Ta ljudstva, locena z nepremostljivimi razdaljami in mnogimi stoletji, se nikdar niso srecala niti poznala, in vendar so vsi poznali zgodbo o svetovnem potopu in ognjenem kamnu.

V predkolumbovski Mehiki je bil glavno bozanstvo Toltekov Tezcatlipocha, imenovan tudi Hurakan. Njegovo najpomembnejse imetje  je bilo kristalno zrcalo, ki mu je po zelji pokazalo preteklost in prihodnost. Tolteskega boga bi lahko povezali z Atlantido, kajti ves opis njegovega vladana se ujema z Atlantido, ravno tako velja za kristale.

Na drugi strani sveta obstaja se ena zgodba. Na Irskem( v Lochlanomu) - predkeltska legenda o kristalni votlini. Podobnost med irskim Lochlanom in Atlantido je zanimiva: oba je namrec pogoltnilo morje.

Torej...so kristali imeli povezovalno moc ali je vse skupaj le izmisljotina??

 

Vir: http://fly.to/mystica

novice
Free Web Hosting