NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

NLP aktivnosti med 14. in 24. oktobrom 2008

3. Poročanje o NLP videnjih na komercialni postaji POP  TV (24ur)

Reportaža iz oddaje Preverjeno (POP TV)

2. NLP nad Krškem

V času med 14. in 24. oktobrom je bilo v Sloveniji, veliko opažanj NLP-jev.  In ne samo pri nas, tudi iz sosednjih držav so v tistem obdobju poročali o videnjih NLP fenomena ter o povečanju vojaških aktivnosti. Spodaj je zelo zanimiv članek o NLP aktivnostih iz leta 2008 v naši okolici. Če se oprem na članek in povzamem, da so potniki na več letih v Ljubljano v tistem času, dejansko videli NLP-je, ter z njimi tudi posadka, kako to, da stvar ni prišla uradno v medije? Iz tega lahko sklepamo, da tudi naša vlada oz vojska sodeluje z drugimi vladami, t.i. močnejšimi vladami pri preiskovanju tega fenomena, če ne celo pri »ustvarjanju« le tega.

Vendar, zakaj bi Slovenija sploh lahko bila potencialno zanimiva za nezemljane. Vzemimo, da so NLP-ji izvenzemeljskega izvora in ne kakšni vojaški poskusi (sicer pa tudi skupek obojega je mogoč). Poglejmo po zgodovini. Najbolj znan NLP incident je vsekakor dogodek v Roswellu1, leta '47 (Roswell crash). Vzemimo teorijo, da so nas nezemljani začeli bolj pogosteje »obiskovati« po uporabi dveh atomskih bomb v 2. svetovni vojni. Če poskušamo razmišljati čim bolj objektivno in logično, recimo, da so nezemljani že dovolj razviti, da lahko pridejo do nas in nas v »senci« opazujejo, smo postali za njih veliko bolj zanimivi, po dveh uporabljenih atomskih bombah za uničevalne namene in ne preseneti dejstvo, da je laboratorij, kjer so atomsko bombo razvili, opravili prve teste ter po vojni tam še naprej razvijali nuklearno fiziko, ravno v bližini Roswella. Ali nas mogoče opazujejo kot »Big Brother«, da ne bi naredili kakšne neumnosti, ter sami sebe uničili? Kdo ve, vse so samo teorije. Ampak, če vzamemo to, kot predpostavko, se potem pri NLP videnjih okrog Krškega2 marsikaj razčisti.

 

 

Članek o NLP videnjih nad Slovenijo

Po navajanju nekaterih medijskih hiš pri nas, se je nad Ajdovščino3, Šempasom ter Ozeljanom pojavil eden oz. več NLP-jev.  Obstaja tudi video posnetek, ki prikazuje NLP, v obliki diska, ki naj bi se pojavil nekaj po šesti uri popoldne, 14. oktobra, 2008. Ta posnetek prikazuje objekt, kako lebdi nad Ajdovščino.

Prebivalci Ajdovščine, Ozeljana in Šempasa so poročali o čudnih pojavih v povezavi s opažanji NLP-jev 14. Oktobra 2008. V ta fenomen je vključen izpad mobilnih omrežij ter električne energije ter glasen hrup, ki je zvenel kot topniški ogenj. Ruski časopis je poročal, da je bil NLP večkrat opažen iznad  nuklearne elektrarne Krško (NUK), v dneh med 13. ter 16. oktobrom. To bi lahko pojasnilo približno pet minutni izpad elektrike, ki so se zgodili v Ljubljani ter drugih krajih po vsej državi, med opažanji NLP-jev.

V video posnetku NLP-ja nad Ajdovščino se za kratek čas pojavi tudi vojaško letalo, ki je bilo najverjetneje poslano iz vojaške baze v Avianu (NATO), ki se nahaja v severovzhodni Italiji (Slovenija je članica Nata od leta 2004). Malo verjetno bi bilo, da bi naše oblasti prepovedale vstop ameriških ali Nato zračnih sil v naš prostor, če bi bilo ogroženo delovanje jedrske elektrarne oz varnost naše države

Očividci v Srbiji so v tem času ravno tako poročali o NLP-jih ter drugih nenavadnih pojavov, vključno z izpadi elektrike, hrupu, ki je zvenel kot eksplozija, manjšim tresenjem tal ter nevidnimi uničujočimi silami, ki so poškodovale več zgradb ter uničile nekaj koruznih polj. Ravno taka opažanja, vključno z NLP-ji so se vrstila na različnih lokacijah širom združenih držav Amerike, v začetku leta 2008.

Ameriški potnik, trenutno zaposlen v Sloveniji, ki je bil na krovu letala Adrie Airlines, dne 12. oktober 2008, ki je letelo v Ljubljano, je prek e-maila sporočil svoja opažanja NLP-ja:

 »Ko smo se bližali ljubljanskemu letališču, okoli 14:30, se je letalo začelo rahlo tresti. Na krovu je bilo okrog 50 potnikov in vajeni smo bili turbolenc, vendar to tresenje je bilo popolnoma drugačno. Vsi smo bili prestrašeni. Nekateri potniki na levem delu letala so začeli kričati. Pogledali smo skozi okna in videli žareče luči, ki so spreminjale svoje barve v vijolično, rdečo, zeleno, modro… Svetloba je bila podolgovata in po kakšni minuti je utripnila in izginila. Poskusili smo jo posneti z mobilnimi telefoni, vendar na fotografijah ni bilo nič nenavadnega.«

Potnik je dejal, da so on in drugi potniki videli več letal v bližini NLP-ja, vendar ni izgledalo, da bi bila vojaška. Nobena od fotografij, posneta z mobilnim telefonom, ni pokazala ničesar. Posadka letala, ni do konca leta, rekla ničesar o NLP-ju in tudi nihče drug ni govoril o tem, po tem, ko je letalo pristalo. Je pa slišal nekaj drugih ljudi na letališču, kako so se pogovarjali o tem, da so videli NLP na drugih letih v Ljubljano, v istem času, vendar je bil preveč prestrašen, da bi jih karkoli vprašal. Na samem letališču je pa bilo veliko več oboroženih varnostnikov ter policistov, kot ponavadi in to ga je naredilo še bolj sumničavega.

Ti NLP incidenti so tipični primeri dogajanj v letu 2007 ter 2008. Dejstvo, da so bila mogoče vpletena tudi Natova letala, niti ni presenečenje. Ameriške in Nato sile so zadnje čase bolj aktivne v »lovih« na NLP-je, kljub temu opravičilom ter trditvam o nasprotnem. Podatki očividcev in fotografski dokazi kažejo, da je bilo 22. februarja 2008, več vojaških helikopterjev vpletenih v lovu na tri svetlobne krogle na zelo nizki višini, le nekaj kilometrov od Cervija, letalskega oporišča v Italiji.

Bolj kot to, da so Natova vojaška letala redno vključena v poskus prestrezanja NLP-jev, muči dejstvo, da taki nenapovedani in tihi ukrepi spravljajo države ter posameznike v nevarnost. V teh nekaj tednih so bile tudi ruske vojaške sile v neke vrste stanju povečane vojaške pripravljenosti. O tem so poročali v informativnih oddajah na večjih kabelskih kanalih, ter tudi v informativnih oddajah na glavnih televizijskih programih v Rusiji. Zakaj? Odgovor je mogoče, da ko se Nato ukvarja z »lovom« na NLP-je na različnih delih sveta, predvsem v bližini Rusije,to vzamejo kot provokacijo in uvedejo proti ukrepe. (Mogoče je pa tudi Rusija imela kakšna bližnja srečanja z NLP-ji?)

Skeptiki se strinjajo z zanikanji močnih vlad po vsem svetu, ki razglašajo, da so incidenti, ki vključujejo vojaške sile in nezemljane, le folklora ali napačne razlage vojaških vaj ter usposabljanja, vendar to ne pomeni, da se NLP-ji dejansko ne ponavljajo.

Resnica ni le tam zunaj, je tukaj in sedaj, in prej kot se bojo nekateri ljudje s tem sprijaznili, boljše bo!


Vir članka: Bill Knell

____________________________________________________________

Prevod, priredba in spremno besedilo: justa.4t.com

Objavljeno: avgust 2009

____________________________________________________________

 

1. Dogodek v Roswellu

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com
novice
Free Web Hosting