NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Pojav NLP-jev v zgodovini

Skozi zgodovino najdemo veliko število umetnin; jamskih slik, kipcev, slik, ki nakazujejo na to, da pojav NLP-jev ni samo fenomen naše dobe. V tem članku, ki bo govoril o tem, se bom omejil predvsem na slikovno gradivo, ki v večini primerov govori samo zase.

Irak

                            

Slika zgoraj: Sumerski bogovi

Sliki levo in zgoraj levo: Reptilom podobne najdbe iz Iraka, 5000 - 4500 p.n.št

Glinaste figurice, z glavo kuščarja, velikosti 13,6cm, ki zelo spominjajo na opise nezemljanov rase Reptili. Najdene so bile v Iraku, natančneje v Ubaidu (južna Mezopotamija),
narejene pa naj bi bile med 5000 in 4000 leti pred našim štetjem. Ubaidska kultura se je na koncu šestega tisočletja p.n.št. začela razvijati na jugu Iraka in se nato razširila
po celotni Mezopotamiji. Njihova kultura je znana po slikah na lončarskih izdelkih, velikih tristranskih hišah, v katerih je prebivala celotna družina ter po figuricah tako
moških, kot žensk, z glavo kuščarja, ki naj bi predstavljale Anunake - bitja, ki so prvotnim Sumercem razdajala znanje in jih učila za življenje. Na levi so dve fotografiji, ki
prikazujeta tipične figurice, ki so bile najdene. Leva figurica drži otroka, desna naj bi imela na trebuhu strije, rjavo pobarvane pike pa predvidevajo, da predstavljajo
tatuje. Zakaj imajo figurice glavo kuščarja, zaenkrat še ni raziskano, so pa podobne figurice našli tudi v Eridu.

 


 

Nepal

Tablico imenovano Lolladoff, so našli v Nepalu, narejen pa naj bi bil okrog 7000 let pred našim štetjem. V sredini prikazuje disku podoben lebdeč objekt, zraven njega pa majhno bitje, ki je podobno nezemljanu rase Greji. Krožni vzorec spominja na spiralasto gibanje zavesti.

 

 


 

Italija

Te jamske poslikave so nastale okrog 10.000 let p.n.št, nahajajo pa se v Val Camonica v Italiji. Zdi se, da upodabljajo dvoje bitij v zaščitnih oblekah, v rokah pa držita čudna orodja.


 

Kijev

Figura s čudno obleko najdena v Kijevu, izdelana približno 4000 p.n.št. 

 

 

 

 

 

 

                   

 

 


 

Mehika

7000 let stare poslikave, odkrite leta 1966 v provinci Querétaro v Mehiki. Na njih so štiri osebe z iztegnjenimi rokami, ki se nahajajo pod velikim ovalnim objektom, ki izžareva nekaj, kar bi lahko bili svetlobni žarki.

 


 

 

 


 

Ekvador

Antične figurice v "vesoljskih" oblekah.

 

 

 

 

 

 


 

Združene države - Indijanci

Slike antičnih indijancev, ki so nastale več tisoč let nazaj, na jugu Amerike. Po indijanski legendi, sta dva objekta, ki sta letela visoko na nebu, trčila eden v
drugega in eden je strmoglavil na območju, ki se danes imenuje Dolina smrti (Death Valley). Kmalu zatem so prišli neki ljudje (verjetno iz drugega letečega
objekta), ki so nekaj časa popravljali poškodovano plovilo, Indijanci pa so vse to opazovali. Če primerjamo ti dve sliki, tista na desni se zdi, da ima poškodbe na robovih in na dnu in je verjetno to tisto, ki naj bi "strmoglavilo".


 

Afrika

6000 let pred našim štetjem, kraj Tassili v Sahari, Severna Afrika.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Tanzanija

Dvoje jamskih slih iz Tanzanije. Obe naj bi nastali pred okrog 29.000 leti. Zgornja se nahaja v Itoli in prikazuje nekaj diskastih objektov. Spodnja slika se nahaja v kraju Kolo, na njej pa so štiri osebe, ki obkrožajo žensko. Podite pozorni tudi na osebo, ki vse to spremlja z višine iz nekakšne škatle oz objekta.

 

 

 

 

 


 

Avstralija

Poslikave "Wandjina" iz kraja Kimberley, Avstralija so stare okrog 5000 let in bi lahko predstavljale nezemeljska bitja (bogove).

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kitajska

Stara kitajska ilustracija iz fantazijske knjige z naslovom "Ilustrirano preživetje v nenavadnih deželah" (1400 p.n.št), ki se začne z besedilom: "Dežela Ji Gung: Ljudje bi lahko izdelali leteče avtomobile, ki bi lahko z ustreznim vetrom potovali zelo daleč," in v nadaljevanju knjige opisuje popotovanja s takim "letečim avtomobilom".

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Japonska

Ta slika predstavlja umetniško upodobitev reliefa, ki so ga odkrili v labirintih na otoku Jotuo na jezeru Toenght v ekspediji leta 1957, 2 leti pred hudim
potresom, ki je prizadejal to območje. Odpravo je vodil profesor Tsj'i Pen-Lai, našli pa so različne reliefe "ljudi" v nenavadnih oblačilih, ki so zgledala kot
astronavtske obleke (na obleke so bili pritrjeni cevem podobni predmeti). Našli so tudi slike, ki so očitno predstavljale sončni sistem, tretji in četri krog (planet) sta bila povezana s črto, v sistem pa je bil vrisan tudi deseti planet, kar lahko hitro povežemo s teorijami o Nibiru, planetu X, ...

 

 

 

 

Ilustracija predstavlja videnje "gorečega kolesa" nad Japonsko, leta 900.

 

 

 

 

 

 

 


 

Italija

1465 - NLP v obliki cigare z gorečim spodnjim delom je bil viden v Italiji med vladavino kralja Enrica IV.

 

 

 

 

 

 

 

Rim

Renesančna ilustracija videnja NLP-ja v Rimu, ki je bil upisan v knjigi rimskega zgodovinarja Julia Obsequensa.

 

 

 

 

 

 


 

Arabski polotok

  Arabski leseni relief iz leta 1479 prikazuje raketi podoben metalen objekt vključno z zakovicami s konico obrnjen proti zvezdam, ki se svetijo v ozadju.


 

 

 

 

 

 

 


 

Belgija

Ta tapiserija, ki se imenuje "Poletno slavje", je bila narejena v kraju Bruges v Belgiji, trenutno pa je na ogledu v Narodnem muzeju v Bayerischesu. V ozadju je jasno videti več diskastih objektov, ki več kot le spominjajo na nam poznane NLP-je.


 

Nemčija

Rezbarija, ki so jo našli v Nurnbergu v Nemčiji leta 1561 prikazuje na nebu večji temen izstrelek ter veliko drugih. Prav tako so upodobljene krogle, cilindru oz cigari podobni objekti in sonce.

 

 

 

 

 

 

Hamburg

Na tej sliki lahko vidimo NLP videnje nad Hamburgom v Nemčiji, 4. novembra 1697. Objekta sta bila opisana kot "Dvoje svetlečih se koles" in sta med ljudmi povzročila velik preplah.

 

 

 

 


 


 

Nizozemska

Ilustracija upodablja objekt, ki se je počasi premikal po nebu in je bil viden iz dveh nizozemskih ladij v Severnem morju. Zgleda, da je objekt sestavljen iz dveh
diskov različnih velikosti. Vir za takšno razlago je ena izmed zbirke knjig "Theatrum Orbis Terrarum", katere je napisal Admiral Blaeu. V teh knjigah so zbrani članki različnih avtorjev, ki so natačno opisovali svoja potovanja po morjih.

 

 

 

 

 

 

 

  

Francija


 V Franciji so leta 1680 naredili kovanec, na katerem je upodobljem lebdeč disk, okrog njega pa je nekaj, kar je podobno lučem.


 

 

 

 

 


 

Egipt

Med hieroglifi dobimo kar nekaj znakov, ki so podobni sodobnim letalom.

 

 

 

 


 

Evropa, srednji vek

Dve sliki iz 15. stoletja, ki na nebu prikazujeta lebdeče objekte, na desni sliki pa celo izgleda, kako da bi se vitez klanjal predmetu na nebu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


       

Pojav NLP-jev v regiliozni umetnosti

Mojzes

Ta slika je bila najdena v neki stari omari v Belgiji, avtor in datum nastanka slike nista znana, prikazuje pa Mojzesa, z gorečimi rogovi na glavi, ki prejema kamna z desetimi zapovedmi. Na nebu nad njim je več enako gorečih predmetov.
 

"The Baptism of Christ"

Diskast objekt na nebu izžareva žarke proti Janezu in Jezusu. Slika je leta 1710 naredil umetnik Aert de Gelder, shranjeno pa jo imajo v muzeju Fitzwilliam, Cambridge, Anglija. Kaj je moralo navdihniti umetnika, da je združil te dve temi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Freska o križanju

 

Freska iz 17. stoletja, ki prikazuje Jezusovo križanje. Nahaja se v katedrali v Mtskheta, Georgia. Bodite pozorni na dve plovili v obliki krožnika na obeh straneh Jezusa.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

"La Tebaide"

Naslikal Paolo Uccello, nekje med leti 1460 - 1465.
 Desna povečava prikazuje rdeč leteči krožnik poleg Jezusa. Slika visi na akademiji v Firencah.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

"The Crucifixion"

                                       

Freske po vsej Evropi razkrivajo pojavljanje letečih predmetov v zračnem prostoru, vključno s to; "Križanje",
naslikano leta 1350. Za spodnjo povečavo se zdi, da prikazuje majhno, človeku podobno bitje, ki se ozira čez ramo,
na zgornji pa se zdi kot da ga bi drugi leteči predmet lovil, v nečemur, kar bi lahko bila srednjeveška upodobitev
NLP-ja. Vodilno plovilo je okrašeno z dvema svetlečima zvezdama, ki spominja na oznake pri sodobnih letalih. Ta slika visi nad oltarjem v samostanu Visoki Dekani na Kosovu.

 

 

 

 


 

"Glorification of the Eucharist"

"Poveličevanje evharistije" je naslikal Bonaventura Salimbeni, leta 1600.

Danes visi v cerkvi San Lorenzo v San Pietru, Montalcino, Italy. Ali naprava, ki je podobna satelitu Sputnik predstavlja Zemljo?

 

 

 

 

 

 

 

 


 

"The Madonna with Saint Giovannino"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To delo je naslikal Domenico Ghirlandaio (1449 - 1494) v 15. stoletju in je na ogled kot del zbirke Loeser v Palazzo Vecchio. Nad Marijino desno ramo je predmet diskaste oblike, ki lebdi v daljavi in pod njim lahko jasno vidimo moža in njegovega psa, ki opazujeta objekt. Ta slika je bila predmet že mnogih razprav, predvsem zaradi precizne dodelanosti plovila v ozadju. Nekateri postavljajo teorije, da ta freska nakazuje na povezavo med NLP fenomenom in pojavom Kristusa.


 

"The Assumption of the Virgin"

Delo je nastalo okrog leta 1490, umetnik ni znan. Preučevalci NLP-jev se na tej sliki največ ukvarjajo z "oblaki", ki so podobni krožnikom. Ali bi se lahko toliko takšnih oblakov pojavilo na nebu istočasno? Ali pa so vsi ti "klobučasti" NLP-ji v taki množini, da še bolj poudarijo svetost dogodka?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Marijino Življenje - tapiserije iz 14. stoletja

     

Leva slika je nastala leta 1330, desna slika pa se imenuje "The Magnificent", svoje mesto pa ima v znamenitem Notre-Damu, Beaune, Francija.


 

"The Annunciation with Saint Emidius"

  To sliko je ustvaril Carlo Crivelli (1430 - 1495), razstavljena je v Narodni galeriji v Londonu. Diskast objekt meče snop svetlobe na Marijino krono.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

"The Miracle of the Snow"

Slika desno prikazuje Jezusa in Marijo, na nečemu kar zgleda kakor lentikularni oblak. Slika se imenuje "Čudež snega", naslikal pa jo je Masolino De Panicale (1383 - 1440), razstavljena pa je v cerkvi Santa Maria Maggiore, Firence, Italija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Biblija in leteči krožniki

Sveto pismo, tako Stara kot Nova zaveza, je polna opisovanja srečanj z božjimi bitji. Abraham in "goreči grm" in goreča bakla, ki se je pojavila na nebu kot znak odobritve njegovega žrtvovanja (Geneza 15:17), oblačen steber podnevi in
steber ognja ponoči, ki je vodil Mojzesa in Izraelce (Eksodus 13:22), Bog, ki je pristal na gori Sinai v dimu, z zvokom fanfar pred njim (Eksodus 19:18-19), Elija, ki je bil odnešen gor do nebes, v kočiji iz ognja, ki je ustvarila
tornado (2. knjiga kraljev 2:11) in seveda Ezeklejevo slavno bližnje srečanje (Ezekiel 1:1-28).
Nova zaveza ravno tako vsebuje mnogo znanih zgodb o videnjih. V prvi vrsti je to zvezda nad Betlehemom, kjer so po Matejevih zapisih, modreci (verjetno je bil med njimi tudi astronom in duhovnik Zoroastrian) sledili Betlehemski zvezdi,
dokler niso prišli do kraja, kjer je bil dojenček (Matej 2:9) - nadvse nenavadno vedenje za supernovo ali komet. Rojstvo samo je bilo takoj oznanjeno s pojavom z pojavom svetih selov, ki so peli slavo Gospodu (Luka 2:9).

Downing, ki je tudi sam duhovnik, trdi, da je veliko izrazov, ki opisujejo tako slavne in svetleče luči, razumljenih kot opisovanje NLP-jev. Tudi pri Mateju (17:1-8), ki v Kristusovem krstu opisuje, kako je je Sveti duh takrat prišel na
zemljo kot golob, lahko najdemo povezave, med Svetim duhom in prihodom zunajzemeljskega plovila. Po križanju je prišel še en objekt z neba, odvalil kamen iz vhoda v grobnico in napovedal vstajenje. In končno, se je Jezus na koncu svoje misije na Zemlji, dvignil v zrak in oblak ga je vzel izpred njihovih oči.


 

Nezemljani & velikani v Bibliji

Geneza 6:4 - V tistih časih so po zemlji hodili velikani; in celo po tem ko so sinovi Bogov prišli k hčeram ljudi in z njimi imeli otroke, so ravno ti postali mogočni možje.

13:33 - In tam smo videli velikane, sinove Anakov, ki so prihajali od velikanov: in mi smo bili v naših očeh kot kobilice, in ravno tako v njihovih očeh.

Mz 2:11 - Ki so ravno tako bili velikani, kot Anakimi; ampak Moapci so jih klicali Emimi.

Mz 2:20-21 - To je prav tako bila dežela velikanov: velikani so tam živeli v starih časih; in Amonit jih je imenoval Zamzumimiji; Mogočen narod, množičen in velik, kot Anakimi; ampak Jahve jih je uničil pred njimi; in naselili so se v
njihovo mesto.

Mz 3:11-13 - Samo Og, bašonski kralj, je edini preostal od velikanov;

Mz 9:2 - Mogočno in visoko ljudstvo, potomci Anakimov.

J 12:4 - In obala Oga, kralja Bašana, ki je edini ostal od velikanov.

J 13:8 - Vse kraljestvo Oga v Bašanu, ki je vladal v Aštarotu in Edrei, ki je ostal od velikanov;

J 15:18 - Meje so segale do doline sinov Hinom na južni strani Jeruzalema; in meje so segale do vrha gore, ki leži pred dolino Hinom na zahodu, ki je pred koncem doline velikanov.

Samuel 21:20 - In potem je tu še bila v Gatu*, kjer je bil človek velike postave, ki je imel na vsaki roki in na vsaki nogi šest prstov, štiriindvajset v številu; in on se je ravno tako rodil kot velikan.

Kronike 20:6 - In še enkrat je bila vojna v Gatu, kjer je bil človek velike postave, katerega prsti na rokah in nogah so bili štiriindajset, šest na vsaki roki in šest na vsaki nogi; in on je ravno tako bil sin velikanov.

* biblijsko mesto in dom Golijata.

 

Druge omembe velikanov

Anunaki - Bogovi iz neba (Anak, Anakim, Anakites, Nephilim, Arba, Rephaites). Anu, Pleiades, An, Anshar, Kishar, Antu, Ki, Gibil, Nusku, Gulu, Ninmah, Nergal, Cuthah, Kuta, Gudua, Gudea, Imdugud, Ningursu, Danu.

 


       

1816: Biskophsberga

V nadaljevanju je poročilo iz časopisa Norst American Review (3:320-322) iz leta 1816, avtorja E. Acharius. Dogodek se je zgodil v vasi Biskophsberga.

    "16. maja (1816), dan je bil zelo topel, veter je rahlo pihal iz jugozahoda, nebo je bilo brez oblačka. Okrog četrte ure popoldan, pa je sonce izgubilo svojo moč, in je svetilo tako medlo, da se ga je lahko gledalo s prostim očesom. Bilo je temno rdeče barve, brez kakršnega koli leska. Istočasno se je na zahodnem horizontu, od koder je pihal veter, pojavilo večje število krogel oz sferičnih teles, temno rjave barve, ki so bila z našega položaja videti velika kot klobuki.
Bolj kot so se ti objekti bližali, večji del neba so zasedali in bolj temni so se zdeli, v bližini sonca po so postali povsem črni. Na tej višini se je zdelo, da so zmanjšali svojo hitrost in veliko jih je začelo lebdeti, kot da bi stali na enem mestu, vendar so se kmalu začeli pospešeno premikati v isti smeri kot so prišli - skoraj vodoravno in z veliko hitrostjo. Med tem jih je nekaj izginilo, nekaj jih je padlo z neba, večina pa jih je nadaljevala svojo pot v ravni liniji, dokler niso izginili s horizonta na vzhodu.
Ta fenomen je trajal nepretrgoma okrog dve uri, med tem časom se je na zahodu pojavljalo na milijone podobnih teles, ki so nadaljevali svojo pot proti vzhodu. Slišati ni bilo nobenega hrupa, žvižganja ali brenčanja. Ko so ta telesa upočasnjevala, ko so letela v bližini sonca, so se povezovala skupaj v formacijo podobni ravni verigi, po tri, šest ali osem v vrsti, ko pa so začela pospeševati, so šla ponovno narazen in za vsakim telesom je bil viden rep, črne barve, 6 do 7 metrov dolg, pri telesu širši, potem pa vedno bolj krajši. Med premikanjem čez nebo, je ta rep postopoma izginil."

Avtor pozneje navaja, da so ta telesa, ki so padla na zemljo izgubljala svojo črno barvo in postajala vse težje vidna, dokler niso dosegla tal in so spet postale bolj vidne, v tem primeru pa kot krogle, ki so spreminjale barve. Ljudje so
jih primerjali z milnimi mehurčki, ki so, so so padli na tla in nekaj časa spreminjali barvo, počasi izginili v nič.
Zaradi dolgega trajanja, je bila temu dogodku priča vsa vas. 


1824: Orenburg, Rusija - Nenavaden fenomen

Konec septembra, 1826, so bili ljudje v Orenburgu*, v Rusiji, zmedeni, ko so slišali, da je nekaj zadelo v streho, v obliki čebule, mestne pravoslavne cerkve. Ko so stvar raziskali, so odkrili "majhne simetrične kose kovine", ki so padli z jasnega neba. Isti pojav sej je zgodil mesec kasneje, 25. januarja. Zbrali so vzorce in jih poslali v St. Petersburg, takrat glavno mesto Rusije.
Znanstvenik M. Arago, v svoji knjigi Oeuvres vol. 11 (str 644) ugotavlja, da je kemična analiza predmetov pokazala, da so v 70% sestavljeni iz rdečega oksida železa ter žvepla, 5% pa je bilo zoglenelega. Osupljivo je, da so na teh kovinskih kosih bli vdelani znaki izdelovalca oz lastnika. Orenburgški padajoči predmeti so pritegnili pozornost princa Pavla Vasilyeviča Dolgorukega, "knjižničarja" mističnega "Brati notranjega reda" (Brothers of the Inner Order), ki je nato pričel z zbiranjem na stotine knjig o alimiji, mistiki in paranormalnem, vključno z deli najbolj zloglasnih okultistov tistega obdobja, kot so "Illuminatenordensekte" avtorja Adama Weishaupta, Shaikh Ahmed Ahsai - Ayatollah in letake, ki jih je tiskal Jean-Baptiste Willermoz.
Po smrti Dolgorukega, leta 1838, je ta knjižna zbirka in morda celo ti misterijozni artefakti iz Orenburga, prešla v last njegovi hčeri, ki se je imenovala Nadyezhda de Fadeyev. Leta 1846, približno v času vojne med ZDA in Mehiko, nečakinja de Fadeyeve, 15 letna Elena Petrovna von Hahn, preživela poletje z branjem teh mističnih knjih, v knjižnici svojega pokojnega deda.
Trideset let pozneje, je avtorica okultnih knjig, Helena Blavatsky, v svoji knjigi Skrivna doktrina" (The secret doctrine) omenila nenavadne dogodke v Orenburgu, kar je posledično vzpodbudilo kar nekaj ruskih mistikov, da so odpotovali preko gorovja Ural v Tibet, kjer so iskali neznane pisave centralne Azije, ki bi ugotovili pomen znakov na padlih predmetih iz Orenburga. Kar nekaj se jih je po nekaj letih vrnilo z bogatimi informaciji, ki jih v Evropi prej niso mogli dobiti. Zbirka Dolgorukega je izginila nekje v devetdesetih letih 18 stoletja, po smrti njegove hčerke de Fadeye.


*Orenburg se nahaja takoj južno od gorovja Ural, 600 km vzhodno od Moskve.


 

1837: Toronto, Kanada (Bonnycastle, R. H.; American Journal of Science)

V nedeljo 8. maja, 1873, ob 21.15, je mojo pozornost privabila nenavadna svetloba na nebu, vir je bil podoben stebru. Soba, v kateri sem bil, ima okno obrnjeno na sever, proti Ontarijskem jezeru in zalivu Toronto. Najprej sem bil prepričan, da je meteor, vendar se je svetloba kmalu začela širiti v ravni črti iznad vodnega horizonta na vzhodu proti zenitu. To je zgledalo kot enako povsod širok stolpec močne bele svetlobe, ki je spominjala na jutranjo zarjo, le da je svetila enakomerno, le delno jo je malo prikrivalo nekaj oblakov. Lune ni bilo, vse skupaj pa se je dogajalo nekaj čez dve uri, nato pa počasi izginilo, najprej je zbledel vrhnji del, pri zenitu, potem pa postopoma cel stoplec.


 

1868: Copiago, Čile

Julija leta 1868 je mesto Copiago v nizkem letu preletela nenavadna "zračna konstrukcija" z lučmi, slišati pa je bilo tudi hrup motorja. Domačini so to opisali kot velikansko ptico, pokrita z kovinskim perjem, ki je proizvajal hrup. Objekt ni pristal, vendar je to prvo znano natančno opisano opazovanje NLP-ja, ki je letel nizko nad tlemi, v 19. stoletju.


 

1872 - 1882 (Magonia UFO database*)

7. december 1872, Banbury (Velika Britanija). Okrog enih ponoči, je bil na nebu viden objekt, ki je spominjal na seneno kopo. Velikokrat je spremenil smer leta ter višino, ko je letel nizko, pa se je videlo, da del njega gori ter pri tem
nastaja veliko dima. Proizvajal je enak učinek kot tornado, tresenje tal ipd, kar naenkrat pa je v trenutku izginil.
15. maj, 1879, Perzijski zaliv. Priče na ladji "Vultur" so na na nebu videle dvoje zelo velikih "koles", ki so se vrtela v zraku in se počasi približevale gladini morja. V premer so merile približno 40m, ena od druge pa sta bila
oddaljeni okrog 150 m. Vse skupaj se je dogajalo dobre pol ure.
1880, vzhodna Venezuela. 14 letni deček je videl svetlobno kroglo, ki se je spustila z neba in nato lebdela poleg njega. Počutil se je, da ga nekako vleče k sebi, vendar je potem vendarle iz strahu zbežal proč.

 

*Celotno "Magonia UFO database" si lahko preberete v Angleščini na tem naslovu: http://justa4t.ueuo.com/x/x2-Magonia-UFO-database.txt


 

1954: Indija

Eno najnenavadnejših videnj v Indiji se je zgodilo 15. septembra leta 1954 v Manbuhmu, država Bihar. Upravnik Ijapada Chatterjee je delal v svoji pisarni v rudniku v bližini Manbhume, ko je zaslišal kričanje rudarjev. Stekel je ven in videl diskast objekt, ki se je spustil na višino okrog 150 metrov. Tam je nekaj časa lebdel, nato pa z veliko hitrostjo pospešil proč od zemlje, tako hitro da je bilo čutiti piš vera. V tem rudniku kopljejo berilij za Ameriško komisijo za atomsko energijo.


 

1964: Atronomi in znanstveniki, ki so videli NLP? (MUFON Jurnals)

Brian Zeiler poroča, da kljub drugačnim mnenjem, veliko astronomov pri svojen delu opazi NLP. Ta seznam je leta 1964 naredila skupina NLP raziskovalcev NICAP, ki jo v velini sestavljajo akademiki.

10. julija 1947. Vrhunski astronom je videl eliptični objekt, ki je lebdel, rahlo nihal sem ter tja ter nato nenadoma izginil.

Poletje 1948. Fizik Carl Mitchell je videl tri svetlo zelene diske, ki so švignili čez nebo iz severa proti jugu, sekundo eden za drugim

Avgust 1949. Astronom Clyde W. Tombaugh je videl pravokotne luči, ki so se v določenem vzorcu vrtele v krogu.

20. marec 1950. Seymour L. Hess, meteorolog in astronom, je pri svojem opazovanju opazil disk oz kroglo, ki je prosto letela po nebu.

3. avgust 1951. Astronom Walter Webb je opazil svetlo žarečo svetlobo, ki se je gibala po valoviti poti.

1952. Astronom Gordon W. Graham je videl NLP, ki je zgledal kot "dimni obroč", elipsaste oblike, z dvema stebrima svetlobe, ki sta se vrtela v stebru obroča.

5. avgust 1952. Astronom James Bartlett je podnevi spremljal dva diska, najprej enega, čez okol pol ure še drugega. Najprej sta prišla nad njega in se obrnila proti vzhodu. Nato je prišli še več diskov, ki so imeli kupolasto izboklino na
sredini.

11. junij 1956. Astronom H. Percy Wilkins je pri opazovanju neba opazil dva srebrna predmeta, ki jih je opisal, da sta zgledala kot kovinske polirane plošče, ki so se gibale proti vetru.

25. november 1954. Meteorolog Marcos Guerci je iz letališča opazil dva svetlobna predmeta, enega polkrožnega, drugega pa celega okroglega.


7. december 1954. Meteorolog R. H. Kleyweg je videl polkrožen disk z gosenicami.

1. november 1955. Astronom Frank Halstead je bil priča objektu cigaraste oblike, sledil pa mu je disk s kupolo v centru.

18. junij 1957. Fizik Henry Carlock je opazoval nebo s teleskopom ter dvakrat ujel NLP,

10. november 1957. Astronom Jacques Chapuis je pri opazovanju neba v observatoriju Toulouse 5 minut spremljal manevre objekta, podobnega rumeni zvezdi. NLP je nato švignil proč od zemlje.

22. maj 1960. Osebje observatorija Majorka je zjutraj ob 9.33 videlo trikotni NLP v velikosti približno četrtine lune, ki se je vrtel okrog svoje osi in počasi šel naprej.

16. marec 1961. RJ Villela, ki je bil meteorolog na Antarktiki je videl meteorjem podobne objekte, ki so leteli zelo nizko.

20. maj 1962. Fizik C. A. Maney je še s šestimi drugimi kolegi imel moč spremljati manevre luči na nebu, ki je velikokrat drastično spreminjala hitrost leta.


To so poročila samo do leta 1964 in ovračajo mit, da astronomi in znanstveniki pri svojem delu, ne vidijo NLP-jev


 

Prevod, priredba in spremno besedilo: justa.4t.com

Objavljeno: oktober 2009

Viri:

www.crystalinks.com

Barry H. Downing's The Bible and Flying Saucers (1968)

www.rense.com

Magonia UFO database

MUFON

Muževič, Boris - Pozabljeni svetovi, 1996


Če vas zanima ta tematika, vam priporočam branje knjig, kot so:

Mohorič, Ivan - Tihi šepet davnine (Tehnika v legendah / Kako brati med vrsticami), 1999

Muževič, Boris - Pozabljeni svetovi, 1996

Däniken, Erich von - Nazaj k zvezdam : dokazi za nemogoče, 1970

Däniken, Erich von - Spomini na prihodnost : nerešene uganke preteklosti, 1969

 

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com
novice
Free Web Hosting