NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com

Zgodba o pilotu letečega krožnika

Decembra 1952 je urednik revije Fate, Curtis Fuller zapisal: “22. julija nam je naš dober prijatelj E.R. Walker iz Puebla, poslal vznemirljivo zgodbo iz časopisov Pueblo Chieftain in Star-Journal. Zgodbi sta citirali govor, ki ga je podal Joseph Rohrer, predsednik Pikes Peak Broadcasting Co. Mr. Rohrer je povedal trgovski zbornici v Pueblu, da 90 centimetrov visokega pilota letečega krožnika z drugega planeta ohranjajo pri življenju v inkubatorski sobi v Kaliforniji že dve leti in da so že dosegli določen uspeh pri komuniciranju z njim.” Fuller seveda ni verjel zgodbi, zato je vrtal naprej.

Njegova mama živi v Pueblo Colorado, zato jo je poprosil, če lahko preveri pri časopisu Chieftain obstoj člankov. Kompleten tekst članka je podan spodaj. Omenim pa naj nekaj nenavadnih točk, ki se pojavljajo pri tem primeru:

- Pilota so rešili iz krožnika, ki se je zrušil v Montani: bil je eden izmed treh krožnikov, ki so se zrušili v tej državi, pri katerih so rešili posadko.

- Če bi okoli Zemlje odprli magnetno polje, bi lahko potovali s hitrostjo, večjo od svetlobne hitrosti.

- Poznamo že 22 drugih sončnih sistemov, ki imajo satelite, podobne zemeljskim.

- Če bi potovali s svetlobno hitrostjo in bi počakali, dokler orbiti Venere in Zemlje ne bi bili najbližje, bi potrebovali dve leti, da bi prišli tja in nazaj. (op. Svetloba potrebuje nekaj manj kot 9 minut, da pride s Sonca do Zemlje).

Kakorkoli že, spodaj je kompleten članek, ki je skoraj zagotovo eden izmed prvih objavljenih člankov o pilotih letečih krožnikov.

Pueblo (Colorado) Chieftain/Star Journal, 23. julij 1952, tretja stran “Govor o letečem krožniku vznemiril člane na srečanju trgovinske zbornice”.

90 centimetrov visokega pilota letečega krožnika z drugega planeta ohranjajo pri življenju v inkubatorski sobi v Kaliforniji že dve leti in dosegli so že določen napredek pri komunikaciji z njim, je informacija, ki je osupnila člane trgovinske zbornice na zborovanju, ki se je v mestu odvijalo v torek.

Informacije o še vedno skrivnostni osebi, ki naj bi jo rešili iz strmoglavljenega letečega krožnika v Montani, je v hotelu Vail, na svečani večerji razširil Joseph Rohrer, predsednik družbe Pikes Peak Broadcasting Co. 

Slaven, edini preživeli med posadkami treh letečih krožnikov, ki so strmoglavili v Montani, “...pokazali so mu slike, za katere je pokazal velik interes. Z uporabo osnovnih metod, s katerimi učimo otroke branja in pisanja, se bo tega kmalu naučil,” je izjavil v svojem govoru Rohrer.

V svojem razkrinkajočem govoru je Rohrer dejal, da je obdukcija ostalih mrtvih pilotov s plovil pokazala, da se od nas razlikujejo samo v osnovni anatomiji. Njihova kostna konstrukcija je nekoliko težja in njihovi želodci so manjši.

Govorec je zatrjeval, da je bil leta 1942 znotraj enega izmed sedmih letečih krožnikov, ki jih hranijo v kalifornijski federalni bazi. Pravi, da so to mehanizmi, podobni velikanskemu letečemu kolesu, prekritemu s kovinsko kožo. 

Pravi, da leteže krožnike poganjajo elektrostatične turbine in da imajo kabine v centru. Kabine so pod pritiskom in imajo atmosfero, ki vsebuje 30% kisika in 70% helija, namesto dušika.

S pomočjo letečega kolesa ustvarijo magnetno polje, ki omogoča letečemu krožniku potovanje s strahovito hitrostjo, pravi Rohrer, ki se je pričel zanimati za leteče krožnike, ko je napisal tezo o elektronskih ceveh za merjenje elektronskih cevi, med šolanjem za električnega inženirja. (op. Da, rekel je točno to, “elektronske cevi za merjenje elektronskih cevi” - najverjetneje se je zagovoril.)

“Če bi okoli Zemlje odprli magnetno polje, bi lahko potovali s hitrostjo, večjo od svetlobne hitrosti,” je izjavil. “Do sedaj še niso nikoli poskušali leteti z zajetimi letečimi krožniki. Skupaj so sestavljeni iz petih različnih delov in se zelo lahko razstavijo, potem ko odstranite centralni del.”

“Sam sem bil v enem, ki je imel premer 30 metrov in višino 5 metrov,” pravi Rohrer. “Spalni prostori za posadko so cevi s pokrovi in kabina je pod pritiskom in močno klimatizirana.” 

Barva letečega krožnika se spreminja zaradi magnetnega polja, ki ga ustvarjajo magnetni motorji, pravi Rohrer. Poročila o letečih krožnikih, videnih zaporedoma nad Colorado Springs, Pueblo in Trinidadom, so nam omogočila, da lahko vsaj približno določimo njihovo hitrost, ki znaša okoli 1.600 km/h. Šest tednov nazaj so z radarjem sledili velikemu plovilu, ki je letelo nad Avstralijo in Seattle (Washington). Vse električne naprave so bile uničene ali pa so jim pregorele varovalke, v določenem delu mesta, ko je “leteči krožnik lebdel nad bližnjim električnim vodom,” je razlagal Rohrer.

Uradna politika in vlada zelo malo govori o letečih krožnikih zaradi možne panike in ker nekateri verski voditelji odločno zavračajo misel o drugem vesolju, pravi Rohrer. Venera, prekrita z gostimi oblaki, je eden izmed najbolj primernih planetov v tem sončnem sistemu, ki lahko skrivajo življenje, vendar poznamo že 22 drugih sončnih sistemov, ki imajo satelite, podobne zemeljskim. Če bi potovali s svetlobno hitrostjo in bi počakali dokler orbiti Venere in Zemlje ne bi bili najbližje, bi potrebovali dve leti, da bi prišli tja in nazaj, je nakazal Rohrer.

Leteči krožniki so postali očitni, ko so leta 1942 razvili radar in so se na zaslonih radarjev pojavili neznani objekti. Vojaško letalstvo je leta 1947 sestavilo komisijo za proučevanje vseh poročil. Odkrila je, da 20% poročil ne morejo zadovoljivo razložiti. Zračna obramba v Colorado Springs ima enoto za proučevanje letečih krožnikov. Mapa z označenimi videnji NLP-jev zelo lepo prikazuje, da se leteči krožniki najpogosteje pojavljajo okoli vojaških baz in atomskih raziskovalnih centrov, je še dodal Rohrer.

 

Vir: Revija X—januar 2000

Free Web Hosting