NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Bermudski trikotnik (Bermuda triangle)

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com

Je sploh še kje kdo, ki še ni slišal za Bermudski trikotnik? OK, najverjetneje ne, vendar koliko jih ve dejstva, in koliko jih ve, kje se sploh nahaja Bermudski trikotnik? Bermudski trikotnik je navidezen trikotnik, ki se razprostira od Bermudskega otočja na severu, do južne Floride, potem proti vzhodu mimo Bahamskih otokov in Portorika do okoli 40° zahodne dolžine, nato pa spet nazaj proti Bermudom. Že vse od Columbovega prihoda teh citronsko zelenih voda, se pojavljajo neštete zgodbe o prekletstvih, ognjenih kroglah, nenavadnih napadov zmajev, smrtonosnih valov, metanskih plinov in morskih pošasti. Kaj je sedaj resnično? Nihče ne ve zagotovo. Kljub temu pa lahko špekuliramo, domnevamo. Pravzaprav je Bermudski trikotnik kraj kjer izginjajo ljudje z ladjami ali letali. Za izginotja naj bi bil odgovoren VODNI vrtinec za ladje in ZRAČNI za letala.

Kolumb je bil prvi, ki je zapisal skrivnostne pojave na območju Bermudskega trikotnika, še posebej dobro je opisal ognjeno kroglo, ki jo je videl na nebu. Pozneje so po teh krajih rovarili pirati in celo v najstarejših zemljevidih boste našli to območje označeno kot "Hudičeve otoke". Na tem področju so se zgodila številna skrivnostna izognitja, prav tako pa je Bermudski trikotnik zibelka številnih neresničnih zgodb in iger. Ena izmed takšnih je odlična Shakespearova igra "The Tempest".
Vendar pojdimo lepo po vrsti. Kolumb! Ko so ladje Nina, Pinta in Santa Maria plule skozi območje trikotnika leta 1492, je kolumb v svoj dnevnik zapisal nenavadne dogodke. Kolumbov kompas je popolnoma ponorel. On in njegova posadka pa so na nebu videli skrivnostne luči, vendar ali imajo ti dogodki zemeljsko razlago. Napake na kompasu je lahko povzročilo neskladanje med resničnim severom in magnetnim severom. Kar pa se tiče skrivnostnih luči, katere je Kolumb opisal kot "velik plamen ognja, ki je padel v ocean-najverjetneje meteor". 11. oktobra je na nebu zopet opazil skrivnostne luči, kar se je zgodilo dan pred njegovim zgodovinskim pristankom. Luči, medli bliski na obzorju, kjer se je pozneje izkazalo, da je kopno. To, da je posadka prišla na kopno naj bi bila samo velika sreča, ali pa jih je "vrtinec" spustil čez ker so bili tujci.

Najznamenitejši oziroma najbolj žalosten dogodek, ki je retroaktivno prispeval k Bermudskemu trikotniku, je odkritje Mary Celeste. Mary Celeste je najznamenitejša zapuščena ladja, (odplula 5. novembra 1872) v zgodovini pomorstva. Ladjo so zapuščeno našli 5. novembra 1892 kakšnih 640 km izven začrtane poti potovanja iz New Yorka v Genoa. O njeni deset članski posadki ni bilo ne duha ne sluha ali kakšnega znamenja, ki bi kazalo na to, kaj se je zgodilo z njimi. Ker pa je na ladji manjkal eden izmed rešilnih čolnov, lahko predvidevamo, da jo je posadka zapustila zaradi napačne ocene vremena. Mislili so, da ladja ne bo zdržala strahovitega neurja, zato so ladjo zapustili. Kljub temu pa so to le prazna ugibanja, številnih, ki skušajo razvozlati skrivnost nesrečne Mary Celeste. Teorije pa govorijo tudi drugače. Posadka bi, če bi hotela pobegniti pred neurjem vzeti vsaj dva čolna (ladja jih je imela 5), kajti v enemu se lahko pelje največ pet ljudi, če so seveda bolj majhni in suhi, drugače pa je bil čoln registriran za največ tri osebe. Torej je to potem skoraj nemogoče, da je posadka pobegnila s čolnom. Možno pa seveda je, da je kapitan pobil člane posadke in s sabo vzel samo člane družine.. Vendar, zakaj bi to naredil. Čoln naj bi bil samo krinka, da bi ljudje mislili, da so pobegnili. Teorija pravi tudi, da so lahko posadko ugrabili (lahko tudi nezemljani, ki naj bi se skrivali pod morjem) in jo potem ubili, naredili so pa tako, da bi izgledalo kot nesreča. No za konec pa vam lahko povem, kar mnogi še ne veste, da je ladja imela drugo ime, preden jo je kupil, prebarval in preimenoval kapitan Briggs. Govorilo se je, da je ladja prekleta. Če ste dobro spremljali tekst lahko vidite, da je ladja istega datuma odplula in istega datuma je bila najdena. To se pravi, da so jo iskali točno en mesec. Naklučje? To verjetno tisti, ki so pisali članek še niso ugotovili, ker niso nič napisali.

Legenda o Bermudskem trikotniku se je v resnici pričela 5. decembra 1945 s slavnim izognitjem poleta Flight 19. Pet mornariških Avenger bombnikov je skrivnostno izginilo med rutinskim urjenjem, kot tudi številna reševalna letala, ki so jih šla iskat-več letal in ljudi je izginilo brez sledu. Kam bi lahko pripisali to: ostankov Flight 19 niso nikoli našli.

Recimo, zgodba o ladji CYCLOPS-ladja z gorivom, ki je izginila 4.marca 1918 na poti od Barbodasa proti Norfolku je tudi zelo zanimiva. Tukaj niso našli ne ladje, ali ostankov ladje in tudi 309 članske posadke ne. 

Tukaj sem opisal različna izognitja ladij in letal. Spodaj poglejte razpredelnico izognitij ladij in letal, ki so izginili brez sledu. Za vsa izognitja obstajajajo različne teorije. Lahko, da ta izognitja povzročajo čisto navadni naravni pojavi, ki jih še ne znamo razvozlati, lahko pa, da izognitja povzročajo tudi bitja, ki naj bi živela v skrivnostem Bermudskem trikotniku.

Pilot nekega letala je kontrolnemu stolpu pred izognitjem, po radiu povedal: 

Konrolni stolp: "Sporočite svoj položaj!" Pilot: "Ne vem kje sem, vse naprave so mi podivjale. Nič ne vidim, vse je zamegljeno"
Konrolni stolp: "Slabo slišimo, ali lahko ponovite"

Pilot: "O moj Bog! Pred mano se nekaj odpira. Izgleda kot vrtinec!

Pilot se ne oglasi več. Sliši se samo še šumenje. Kontrolni stolp, svoje vprašanje še nekajkrat ponovi , nato se začne reševalna akcija, ki žal pilota in razbitin tega letala ni nikoli našla.

Slika 1: Zračni vrtinec, ki naj bi povzročal izognitja. Vrtinec je opisal kapitan ladje, preden je izginil.

Slika 2: Tukaj so z rdečo označeni kraji, na katerih predvidevajo, da so se zgodila izginotja.

Po številnih izognitjih so nastale naslednje teorije:

1. teorija.) Potovanje skozi čas. Po izognitju zgoraj opisanega pilota in pred njim izognitje petih letal misije Flight 19 je nastala ta teorija. Ta teorija govori o tem, da naj bi ta vrtinec, (obstajala, naj bi dva na tistem območju in to sta ZRAČNI in VODNI vrtinec) omogočal potovanje skozi čas. Šel naj bi v preteklost ali v prihodnost, in se nato vrnil, če bi se seveda hotel čez nekaj let. Kot vemo so se vrnile le materialne dobrine, in še te ne vse. Recimo ladjo Mary Celeste so našli točno 20 let po izognitju, nedotaknjeno in brez posadke. Kaj se zgodi tam v vrtincu s človekom pa še ne vemo. Spodaj si lahko ogledate sliko ZRAČNEGA vrtinca.
2. teorija) Viri, ki vodijo v druge demenzije.
3. teorija) Viri, okultnih energij, ki se nepričakovano aktivirajo

4. teorija) Poseg Nezemljanov, ki imajo v tistih vodah skrivna podmorska oporišča.

5. teorija) Še vedno delujoči inštrumenti, ki so jih namestili preživeli izginule atlantidske civilizacije.

Tukaj si lahko preberete seznam ladij in letal, ki so izginila v Bermudskem trikotniku in blizu njega:

Spisek vseh pogrešanih ladij:

1.) Sea Venture, jadralna ladja. Izginila je leta 1609, ko je plula iz Bermunde.

2.) En Dan za Sea Venture je izginila tudi reševalna ladja, tudi takoj ko je odplula iz Bermude.
3.) Trije Bojni Galeoni, imenovali so se Nuestra Senora de Guadalupe iz Mehike. Izginili so leta 1750 blizu Severne obale v Karolini. 

4.) Četrta je bila Patriotska ladja, ki je nosila zaloge hrane in tudi Burrovo hčer. Izginila je leta 1812 zraven obale Gulf-To je blizu Bermudskega trikotnika.

5.) Peta je bila ladja Wasp, to je bila ameriška bojna ladja, ki je skupaj s posadko izginila leta 1814, daleč od severne obale v Karolin.

6.) Naslednja je bila Francoska ladja Rosalie. Ladjo so našli zraven Bermudskega trikotnika, vendar brez posadke na njej in sicer leta 1840.

7.) Naslednja je bila naša znana Mary Celeste, ki je odplula 5. novembra 1872. Ladjo so našli tudi 5. decembra in sicer leta 1872, vendar brez posadke-Ni bilo trupel, hrana je bila nedotaknjena. Našli so jo pa blizu portugalske obale. 100% je do tja priplula samo po enem mesecu.

8.) Britanska fregata Atalanta s 290. člani posadke je izginila leta 1880, tudi tam blizu Bermude.

9.) Nemška dvojambornica "Freya" je bila najdena zraven kubanske obale leta 1902. Na ladji je mankala posadka. Barka je bila v slabem stanju, saj je sama preplula 300 km in se zraven Kubanse obale zaletela v čeri.
10.) Naslednja je bila ladja "The Spray". Izginila je neznano kje leta 1909.
11.) Ladja The Cyclops, to je bila ameriška ladja s tovorom. Izginila je leta 1918 s 309 člani posadke. Plula pa naj bi med Barbadosom in Norfolkom, nekje v Virginiji.
12.) Naslednja je bila Japonska vojna ladja "Raifucu Maru". Poslana naj bi bila v Ameriko za pomoč leta 1924, vendar do tja ni nikoli priplula, niso našli ne ostankov ladje ne posadke. Opazilo pa naj bi jo Ameriško letalo C-119 v sredini Bermudskega trikotnika. Ko je letalo na Floridi pristalo, je posadka čakala Japonsko ladjo vendar jo ni dočakala.
13.) Ladja "S.S. Cotopaxi" je bila trinajsta pogrešana ladja in sicer leta 1925. Odplula je iz Charlestona in namenjena je bila v Havano, vendar do tja ni prišla.
14.) Naslednja je bila potniška ladja "Porta Roca" s 400. potniki. Odplula je leta 1926 iz Isla pri Pinasu, to je zravenj Kube. Kljub govoricam o Bermudskem trikotniku se je kapitan odločil iti čezenj in mislil, da bo vse v redu. Vendar ni bilo. Niso našli ne ladje ne potnikov.
15.) "Stavenger" vojna ladja s 43 člani posadke je izginila leta 1931. Našli niso nobenih sledi. Zadnjič se je kapitan oglasil zravenj Cat Islanda.
16.) Izginila dvojambornica Mary in John. Našli so samo novo, na sveže prepleskano ladjo leta 1932 in sicer 50 milj južno od Bermude. Na ladijskih aparaturah so odkrili nerazložljive okvare.
17.) Naslednja je bila Avstralska vojna ladja s 39. člansko posadko. Izginila je leta 1938. Kapitan se je zadnjič oglasil zravenj Azurne obale.
18.) Jahto "Gloria Colitw" so našli leta 1940 zapuščeno in nedotaknjeno, blizu Bermudske obale.
19.) Kubansko vojno ladjo "Rubicon" so našli leta 1944, brez posadke razen psa. Našli so jo v Bermudskem trikotniku. 
20.) Jahto "Connemara IV-četrta" so našli leta 1955 nedotaknjeno in brez posadke blizu Bermude.
21.) "Sandra" vojna ladja je bila pogrešana leta 1957. Kapitan se je zadnjič oglasil blizu obale v Savani.
22.) Jahta "Renovac" je odplula leta 1958 iz Zahoda in se ni vrnila.
23.) Vojno ladjo "Marine Sulphur Queen" s 425. člani posadke je požrl ocean leta 1963, kajti člani posadke se niso oglasili,

niso našli ostankov ladje.
24.) Ladjo "The Enchantress" so našli zapuščeno leta 1965 in sicer 50 milj jugozahodno od Charlestonu v Južni Karolini.
25.) Ladjo "Witchhcraft" so našli zapuščeno leta 1967 daleč od Miamija.
26.) Nuklearska ladja "Scorpion" je bila pogrešana leta 1968. Nikoli niso našli sledi za njo. Če bi se ta ladja zaletela v čeri ali kam drugam, bi to mi sigurno vedeli, saj bi eksplodirala in spustila radioaktivno sevanje v krogu vsaj 500 km.
27.) Ladja "Sub" je izginila leta 1968. Priplula naj bi na Florido vendar nikoli ni.

28.) Vojna ladja "Milton Iatrides" je izginila leta 1970. Našenih, ni bilo nobenih sledi.
29.) Vojna ladja "Anita" težka 20,000 ton in s 32. člani posadke je izginila leta 1973, in najdenih ni bilo nobenih sledi.
Ladja "Anita" je bila zadnja pogrešana v Bermudskemu trikotniku, saj sedaj ladje ne plujejo več skozi Bermudski trikotnik (vsaj večina). Slišal pa sem, da je bila pred kratkim pogrešana še ena ladja, vendar Ameriška vlada tega noče priznati, saj so leta 1975 narodu zagotovili, da 100% ne bo pogrešana nobena ladja.. Isto velja tudi za letala, kateri spisek pogrešanih si lahko ogledate spodaj!
Slišal sem tudi, da se v Bermudskem trikotniku prikazuje fantomska ladja "Dahana". Vidi se kot prevevid. 

Spisek vseh pogrešanih letal:
1.) "Flight 19". To je bilo pet bonbnikov, ki so bili pogrešani v Bermudskem trikotniku leta 1945. Imeli so vajo. Ko so hoteli priti na Florido se jim je kompas pokvaril in namesto, kot je mislil kapitan, da gredo proti kopnem so se le še bolj oddaljevali od obale in leteli proti Atlantskem oceanu. Kmalu so kar izginili. Razbitin letal niso nikoli našli.
2.) Drugo letalo je bila reševalna ekipa "Flight 19", katero letalo se je imenovalo "Martin Mariner". To letalo je istega dne izginilo v Bermudskem trikotniku.
3.) Komercialna letalska družba "Star Tiger" je leta 1948 zgubila eno svojih letal, ki je letelo skozi Bermudski trikotnik.
4.) Letalo DC-3 je bilo pogrešano leta 1949.
5.) Ameriško vojaško letalo C-54 je bilo pogrešano leta 1947 in sicer 100 milj proč od Bermude.
6.) Spet eno komercialno letalo družbe "Star Ariel" je bilo pogrešano leta 1950. Ostankov niso našli.
7.) Letalo "Globemaster" je bilo pogrešano Marca 1950. Letelo naj bi na Irsko, vendar do tam ni priletelo.
8.) Angleško potniško letalo "York Transport" pogrešano 2. Februarja 1952 in sicer zadnjič so ga opazili zravenj Jamajke. V letaalu je bilo 39. potnikov
9.) Leta 1954 najboljše letalo "Navy" s 42 člani posadke pogrešano 30.oktobra 1954. Razbitin niso našli.
10.) "Navy Martin", vojno vodno letalo, pogrešano 9. novembra 1956. Zadnji glas kapitana: Zravenj Bermude.
11.) Letalo za dolivanje goriva (KB-50) v zraku za predsedniško letalo "Air Force" je bilo pogrešano 8. januarja 1962. Letalu se je mudilo, ker je "Air Force" potreboval gorivo, zato se je pilot odločil iti skozi Bermudski trikotnik. Ven ni nikoli prišel. Zadnjič se je oglasil nekje blizu Floride.

12.) Sprejemno letalo "Air Force" je bilo pogrešano leta 1962 ko je letelo proti Azuri.

13.) Privatno letalo je bilo pogrešano leta 1962. Razbitin niso našli. Tudi pilot se ni oglasil, da je kaj narobe.

14.) Letalo "C-119" je letalo, ki lahko pristaja na vodi. Pogrešano je bilo 5. junija 1965. Pilot se je odločil še enkrat iti pogledat v Bermudski trikotnik, če bo slučajno imel srečo in našel ostanke petih letal "Flight 19". Nihče ne ve ali jih je našel ali ne, saj se nikoli ni vrnil.

 

Letala, katere razbitine so našli, vendar brez sledi, da bi se v letalu peljal človek:
1.) Ameriška Vojna letala so bila pogrešana leta 1962 in razbitine so našli leta 1975, brez znaka življenja v letalih. V nobenem od 3. letal niso našli ne kosti, ali drugih organov.

2.) Britansko vojno letalo je bilo pogrešano leta 1962 in najdeno leta 1975. Tudi brez znakov, da je bil v njem človek, ko je letalo strmoglavilo.

3.) Dve Ameriški vojni letali sta bili pogrešani leta 1962 in najdeni leta 1975. Vse je bilo isto kot pri ostalih.

Če dobro pogledate, tudi tukaj vidite, da so vsa letala pogrešana istega leta in najdena istega leta. Spet naklučje? 

Nenavadni fenomeni

7. julij 1955: W.J. Morris, izkušen mornar na ladji "Atlantic" opazil, da je začelo avtomatsko krmilo delovati kar po svoje, zaradi česar je začela ladja pluti v krogu. Sredi kroga, ki ga je zarisala ladja, opazi svetleč pojav, podoben krogleni streli. Večji del električnih aparatur na ladji se nepopravljivo pokvari.

9. julij 1966: Dona Henryja, kapetana na vlačilcu "Good News", mornarji obvestijo, da so se motorji ustavili, kompas pa ne deluje. Kapetan stopi na krov ter opazi, da je barkača, ki jo je vlačilec vlekel, izginila. Veriga, s katero je bila barkača pripeta, je še zmerom nategnjena. Medtem ko to opazuje, se barkača počasi ponovno prikaže. Nebo je jasno. Mornarji ugotovijo, da so vsi električni akumolatorji na ladji prazni.

9. julij 1966: Dona Henryja, kapetana na vlačilcu "Good News", mornarji obvestijo, da so se motorji ustavili, kompas pa ne deluje. Kapetan stopi na krov ter opazi, da je barkača, ki jo je vlačilec vlekel, izginila. Veriga, s katero je bila barkača pripeta, je še zmerom nategnjena. Medtem ko to opazuje, se barkača počasi ponovno prikaže. Nebo je jasno. Mornarji ugotovijo, da so vsi električni akumolatorji na ladji prazni.

15. avgust 1974: Ladja "Hollyhock" ameriške obalne straže sporoči, da se je na njenem radarju nenadoma prikazalo kopno, ki je bilo videti kot večji otok. Ladja se je takrat nahajala na odprtem moju. S prostim očesom ni bilo videti ničesar.

18. julij 1975: Oceanograf Jim Thorne opravlja raziskovalne dejavnosti na ladji, ki pluje znotraj Bermudskega trikotnika. Nenadoma se razbesni nevihta, ki jo Thorne sklene fotografirati. Strela na obzorju osvetli jadrnico s četverokotnimi jadri, podobno brigantinam iz prejšnega stoletja. Ko kasneje fotografije razvije, je fantomska ladja jasno vidna. Thorne skuša ugotoviti, ali je ob istem času podobna ladja plula v tistih vodah. Odgovor je negativen.

Tu ste prebrali nekaj nenavadnih dogodkov!

 

 

Vir: www.neznano.cjb.net

Free Web Hosting