NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com

Skrivnosti velike piramide

Ali nam bo velika piramida končno razkrila svoje največje skrivnosti?

S pričetkom novega tisočletja bo drobcen robot odprl vrata v tunel, ki morda vodi do neverjetne pokopne sobane - in do najbolj pomembnega arheološkega odkritja vseh časov.

Globoko v notranjosti najstarejšega, največjega, najvišjega in najbolj svetega spomenika na tem planetu, se skriva močno varovana skrivnost. Skrivnost, ki je razdelila mnenja arheologov, zmedla velike ume in pritegnila tiste, ki morda vedo, kaj se lahko tam skriva.

Spomenik, o katerem govorimo, je velika piramida v Gizi, nenavadna struktura, katere nastanek in smisel še vedno iščemo. Mogoče se sliši neverjetno, da tudi z vso moderno tehnologijo, še vedno ne moremo ugotoviti, kaj se skriva v notranjosti, in da še vedno nismo uspeli kartografirati vseh soban in hodnikov. Še vedno nas bega njena osupljiva kamena masa in fantastična konstrukcija.

Piramida zelo nerada izdaja svoje največje skrivnosti. Včasih, kot v tem primeru, obstajajo tudi tisti, ki jih je strah, kaj lahko razkrijemo. Vendar bo prav kmalu vse jasno. Zdi se kot da bo kmalu razkrita največja skrivnost planeta Giza.

Globoko v notranjosti piramide, kjer so kamniti bloki najbolj oddaljeni od gorečega sonca, oviti v večno temo in v mrzli večnosti stoletij, leži skriven prehod z vrati na koncu. Verjamem, da se na koncu teh vrat nahaja sobana, tako dobro skrita pred radovednimi očmi, da lahko vsebuje samo najbolj dragocene arheološke najdbe.

In samo nekaj metrov vstran - mogoče je povezano celo s tistim, kar se nahaj za vrati - in pod najbolj misterioznim in skrivnostnim spomenikom, veličastno Sfingo, vem, da leži še ena neraziskana sobana. Tam, skrito v skali pod Sfingo, morda leži soba, ki jo arheologi iščejo že stoletja: 
slavna dvorana zapisov.

To je veličastna knjižnica - tehnični načrt civilizacije, ki je živela pred faraoni in o obstoju katere se govori že dolgo časa, vendar ni bila nikoli dokazana. ^e bomo našli vsaj eno izmed teh dveh soban, bo to najbolj osupljiv arheološki triumf stoletja, mogoče celo celega tisočletja. Izvedeli bomo prav kmalu.

Egipčani, ki so v preteklosti nasprotovali iskanju sobane zapisov, saj so se bali, da bodo morali na novo napisati svojo starodavno zgodovino, so se končno odločili, da obrnejo lopato. Dve ekspediciji - v piramido in pod Sfingo - sta sedaj neizbežni in se bosta zgodili, ko bodo v Egiptu zakorakali v novo tisočletje s ceremonijo, osredotočeno na veliki piramidi.

31. decembra 1999 bo točno opolnoči vojaški helikopter nežno lebdel nad piramido, medtem ko bo 250.000 ljudi razporejenih okoli piramide nemo opazovalo dogajanje. Plovilo bo nato počasi spustilo svetleč zlati trikotnik na vrh piramide. 

Sklepnik (zlati trikotnik), ki je na vrhu zaključil veliko piramido v Gizi v popolno celoto, manjka že tisočletja. Vendar, ko se bo končalo eno tisočletje in se bo začelo novo, bo piramida zopet popolna, kar nam bo dalo nekakšen zastor v ozadju za vsa odkritja, ki bodo sledila.

Ko se bo slovesnost nadaljevala zunaj, bo v notranjosti velike piramide majhen robot - opremljen z video kamero, direktno povezano s TV mrežami po svetu - počasi odprl majhna vrata, za katera verjamejo, da vodijo v prvo tajno sobano. Potrebna so bila več letna prerekanja in prepričevanja, da smo končno prišli do te točke.

Odkrila jih je nemška skupina leta 1993, majhna vratca, ki stojijo na koncu dolgega ozkega jaška in merijo komaj 20 cm2. Prvotno so za ta jašek in še tri druge, ki so jih preiskovali, nemci verjeli, da so ventilacijski jaški, vendar so jih nedavno označili kot prehode, skozi katere je duša umrlega faraona odšla v zvezde.

Ko je nemški robot počasi napredoval vzdolž jaška je nazaj pošiljal video posnetke. Vendar se je po dveh tednih in 64 prepotovanih metrih nenadoma ustavil. Ekipa je pred sabo zagledala oviro, za katero se je izkazalo, da so kamnita vrata, na katerih sta dve kovinski ročici, za kateri se je pozneje izkazalo, da sta bakreni.

Vrata - podobna so vzdižnim železnim vratom. Smatrajo, da se lahko premikajo navzgor in s tem zablokirajo jašek, vendar ga ne zapolnijo popolnoma. Na dnu vrat se nahaja 5 mm velika razpoka, odkrušen pa je tudi delček kota. Upajo, da bodo lahko skozi omenjeno režo potisnili optično kamero in pogledali v prostor, ki se skriva za vrati.

Trenutno nihče ne ve, kaj se skriva za vrati. Karkoli je že, najverjetneje tam leži nedotaknjeno že tisoče let.

Mogoče se za vrati nahaja tajna sobana. Če se res, potem verjamem, da bo vsebovala izredno pomembne dokumente in rokopise, ki bodo enkrat za vselej rešili skrivnost, kako in zakaj so bile zgrajene piramide. Na kratko, našli bomo zapise bogov.

Dokaz za obstoj svete knjižnice je zelo prepričljiv. Znano je, da je kralj Keops, ki je dal zgraditi piramido, sklenil, da mora vsebovati nekaj, kar je največje vrednosti.

Znano je tudi, da je kralj ukazal, da morajo tajno sobano vključiti v načrt piramide. Rečeno je, da obstaja kremena skrinja, ki vsebuje nekaj tako neverjetno dragocenega za njihovo civilizacijo, da bi kralj Keops skoraj zagotovo želel, da kaj takšnega shranijo v tajno sobano.

Kaj se lahko nahaja v skrivnosti kremenčasti skrinji? Najbolj dragoceni tovor, vsaj moje mnenje je takšno, so sveti zapiski bogov. To bi razložilo, zakaj je jašek velik samo 20 x 20 centimetrov - saj je bil namenjen za transport rokopisov.

Kljub temu je jašek še vedno zelo težko dostopen, čeprav ni popolnoma zaprt. Očitno je, da so starodavni graditelji dejansko želeli, da odkrijemo vrata in konec koncev odkrijemo tudi tisto, kar se skriva za njimi. Vendar ne čisto vsak.

Tisti, ki bodo vredni najdbe, ne bodo barbari ampak napredni in visoko razviti ljudje, ki jim ne bo glavni cilj samo odpreti vrata, ampak bodo znali primerno uporabiti skrivnosten in dragocen zaklad, ki se morda skriva za njimi.

Drugi imajo zopet drugačne poglede. Pred odkritjem vrat, so bili egiptologi prepričani, da takšna sobana ne obstaja in vsakdo, ki je temu oporekal, je bil javno osramočen.

Vendar pa so vrata sprožila nekakšen občutek ogromnega pričakovanja, nekateri pravijo, da se za vrati skrivajo ostanki NLP-ja ali celo nezemeljskega bitja. Drugi pravijo, da se za vrati skriva pokopni prostor ali osupljiv kip kralja, ki strmi proti ozvezdju Oriona.

Drugi so absolutno prepričani, da so egipčanske oblasti že pogledale kaj se skriva za vrati. Takšne govorice so se začele, ko so veliko piramido zaprli za javnost leta 1997 zaradi čiščenja in restavriranja.

Oblasti so imele dovolj časa in priložnosti, da so poslale robota ali sondo vzdolž jaška in poskušale pogledati za vrata, s tem, da so potisnili optično kamero skozi eno izmed lukenj na dnu vrat. Egipčani vseskozi zanikajo kaj takšnega, vendar je popolnoma nepredstavljivo, da bodo poskušali odpreti vrata s prenosom v živo, ne da bi prej imeli vajo.

Kaj pa druga neraziskana sobana pod Sfingo? Mogoče se bo izkazalo, da so vrata v piramidi neke vrste dostop in da obstaja še druga pot v trezor.

Tukaj bomo našli, kot menijo mnogi, resnični izvor egipčanov in končno razrešili stoletja dolgo skrivnost izgubljene civilizacije Atlantide.

Dokaze o obstoju sobane pod Sfingo je priskrbel ameriški seizmolog leta 1993. Takoj, ko so zaznali sobano, so egipčanske oblasti prepovedale nadaljne raziskave.

Nato so leta 1996 naleteli na luknjo pod zadnjim delom Sfinge. Egipčanske oblasti so še enkrat ustavile vsa raziskovanja. Leto pozneje so oblasti zopet ustavile delo, tokrat na tunelu, ki je vodil pod Sfingo do starodavnega jaška za vodnjak, oddaljenega 183 metrov. Dela na območju pod Sfingo so se ponovno pričela šele pred kratkim.

Takšno obnašanje egipčanskih oblasti, skupaj z njihovimi obdobji skrivnostnega molka, je botrovalo nastanku številnih govoric in špekulacij.

Nastale so serije globalnih zarot o obstoju sobane zapiskov, vpletene so bile tuje vlade, CIA, vplivni poslovni mogotci in egipčanski vladni uradniki (kot tudi jaz sam!).

Ena izmed najbolj razširjenih teorij, ki so se nanašale na sobano zapiskov, je ta, da vsebuje dokumente iz Atlantide. Po vsem svetu se nahajajo številni starodavni arheološki kraji, ki jih še vedno nismo uspeli datirati, čeprav so si po strukturi zelo podobni. Številni strokovnjaki verjamejo, da jih povezuje ravno Atlantida. Atlantida - točno mesto Atlantide je še vedno skrivnost - naj bi bila uničena pred 10.500 leti, najverjetneje se je potopila v enem izmed katastrofalnih menjav zemlje in morja.

Na splošno vlada prepričanje, da ta, visoko tehnološko razvita civilizacija leži v ruševinah, nekje na dnu oceana, čeprav nekateri trdijo, da je morda obstajala na mestu, kjer danes leži Antarktika.

Kjerkoli je že bila, verjamem, da so sobane zapiskov prostor, kjer so končali preživeli, in kjer so pustili neko obliko dokumentacije, tisoče let pred vzponom Egipta.

Za piramide pravimo, da so stare 4.500 let - vendar obstajajo zelo dobri dokazi, da so veliko starejše in jih je potem takem zgradila popolnoma druga civilizacija.

Bostonski geolog Robert Schoch in egiptolog John West sta opozorila na erozijo na Sfingi, ki je stara najmanj 8.000 let.

Skupaj z Grahamom Hancockom sva prikazala, da so piramide in Sfinga poravnane z zvezdnimi sistemi, kakršni so bili pred 10.500 leti pr.n.š., v časih, ko naj bi bila uničena Atlantida.

Vsa ta odkritja kažejo na to, da so bile piramide in Sfinga zgrajene tisoče let pred vzponom egipčanske civilizacije.

To pomeni, da Gizo niso postavili egipčani ampak nekdo drug - mogoče ljudje z Atlantide. Egipčanski napisi na zidovih, kakršni se nahajajo v Denderi, se nanašajo na starodavne zapise, da so njihovi bogovi - civilizacija, ki je bila predhodnica njihove - skrila svoje tekste in zapise.

Da bi sam ugotovil resnico o tunelu pod Sfingo sem se pretihotapil do starodavnega vodnega jaška in tako postal, vsaj tako mislim, eden izmed peščice živih ljudi, ki so bili tako blizu sobani zapiskov, če se seveda nahaja tukaj.

Ko sem pogledal navzdol po jašku, je bilo, kot da bi strmel v arheološko črno luknjo. Celo z baklami je bilo zelo težko dobiti perspektivo podzemnega okolja.

Kovinska lestev, ki vodi navzdol po jašku, je bila zaradi vlage izredno vlažna in spolzka. Bilo je, kot da bi bolščal v kotel pekla.

Na četrtini poti navzdol je zrak postal slab in zelo vlažen. Slišali smo, kako voda kaplja po zidovih in stropu.

Končno smo dosegli veliko jamo, ki so jo brez dvoma naredile človeške roke. Po sobi sem posvetil z baterijo in videl, da večino dna pokriva voda. Občutka skrivnosti in neskončnosti sta bila neustavljiva. Na sredini sobe se je nahajal nekakšen otoški nasip z velikimi kamnitimi bloki - očitno so to ostanki stebrov ali podpornikov, ki so nekoč krasili ta prostor.

Čeprav so določili starost prostoru na 1.550 let pr.n.š. sem občutil, da je veliko starejši. Leta 1997 je seizmografska in radarska oprema zaznala tunel, ki vodi z zadnjega dela Sfinge proti tej lokaciji. Našli so tudi dokaze o tunelu, ki vodi od jame proti Sfingi. Ko sem stal nad sarkofagom, v tem neosvetljenem in skrivnostnem prostoru, sem si z lahkoto predstavljal, da sta tunela nekako povezana.

Na drugi strani “trdnjavskega jarka”, ki obdaja “otok” (skozi katerega se nisem upal iti, saj nisem vedel koliko je globok ali če se v njem skrivajo škorpijoni ali kače), se tunel izgubi v temo.

Pravijo, da tunel ne vodi nikamor. Vendar, kakšen je potem njegov namen? Zakaj bi se trudili z dolbenjem tunela v takšnih, izredno težkih pogojih, ki ne vodi nikamor?Za trenutek sem pomislil, da bi se robot ob vratih v veliki piramidi počutil podobno, kot sem se jaz, ko je svetloba najinih svetilk obsijala kamnito konstrukcijo, ki nama je zakrivala pogled. Za trenutek sem pomislil, da bi se robot ob vratih v veliki piramidi počutil podobno, kot sem se jaz, ko je svetloba najinih svetilk obsijala kamnito konstrukcijo, ki nama je zakrivala pogled.

Zelo primerno se mi zdi, da je novo tisočletje čas, ko bomo začeli razkrivati resnične skrivnosti, ki se skrivajo v Gizi. Ker bo točno opolnoči 31. decembra, zvezda Sirius - najsvetlešja na nebu in zvezda, za katero verjamejo, da je imela močan vpliv na oblikovanje egipčanske civilizacije - popolnoma poravnana z vzdolžno osjo velike piramide.

Sirius - in ozvezdje, s katerim je povezan Orion, - so očitne v starodavnih egipčanskih zapisih.

Zgodnji astronomi-svečeniki v Egiptu so odredili, da se mora vsako novo leto začeti s vzhajajočim Siriusim. Za njih je predstavljal znamenje blagostanja in bogastva, ker je sovpadal s prihodom poplav Nila - okoli poletnega solsticija, ko je močno padal dež na izvoru Nila v centralni Afriki.

Ko bo Sirius označil novo tisočletje in se bo pričelo leto vodnarja, upam da bomo izvedeli nekaj več o veličastni starodavni civilizaciji Egipta in morda odkrili še bolj veličastno civilizacijo.

 

Povzeto po: World of the Strange / Sassy
Robert Bauval

*Knjiga: Secret Chamber: The Quest for the Hall of Records, avtorja Roberta Bauvala je izšla 18. novembra 1999 pri založbi Century Books.


Revija X, januar 2000

Free Web Hosting