NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Srečanja s podvodnimi NLP-ji (USO)

Voda pokriva dve tretjini našega planeta in bilo bi zelo nenavadno, če pojavljanje nenavadne svetlobe in objektov, ne bi bilo nekako povezano z njo. Seveda obstajajo številna pričevanja očividcev, ki že stoletja z vsega sveta poročajo o nenavadnih dogodkih v morjih, rekah ali jezerih.

Na primer, glede na nizozemski časopis iz avgusta 1954: Med potjo iz Amsterdama v New York je kapitan Jan Bos z ladje SS Groot Beer poročal, da je opazil velik, luni podoben objekt, ki se je dvignil iz Atlantskega oceana, 140 kilometrov zahodno od svetilnika Cape Cod. Njegov ladijski gredelj je svetil z, kar se je zdelo kot razsvetljene line, na levi strani ladje. Hitrost objekta so kasneje označili kot naravnost fantastično.

Kaj je bilo to, kar sta videla dva policaja pridrveti iz vode, 1. Septembra, 1957, stran od Portcawla, ki ju je najprej spominjal na ladjo v ognjenih zubljih. Locirali so jo v smeri Ilfracombe, v Bristolskem kanalu - začela se je kot svetel rdeč sij, ki je kmalu zrasel v velikost polne Lune. Črno cikcakasto gibanje ali premikanje je bilo videno poševno od njegovega centra. Nenavadna ognjena krogla je vzletela z alarmantno hitrostjo, spremljali pa sta jo dve manjši svetlobi, namenjena pa je bila proti Atlantiku.

Zvoki - ki jih je zaznal hidrofon (podvodna slušna naprava) na raziskovalni ladji oceanografskega inštituta Woods Hole - so nenadoma zatresli ladijske osciloskope, medtem ko so preiskovali globoke vode okoli Puerto Rica. Znanstveniki na krovu so bili popolnoma brez besed, ko se je zvok pojavljal v presledkih iz globine 9.000 metrov. Izredna globina je skoraj zagotovo izključila prisotnost podmornice ali kakšnega drugega plovila.

Ko so pozneje prevedli ujeti zvok na IBM luknjane kartice, so znanstveniki ugotovili, da so zaznani zvoki prihajali od vijaka, ki se je vrtel s hitrostjo 100 do 180 rpm (obratov na minuto). Po več dnevnih raziskavah, še vedno niso vedeli, kaj predstavlja zvok. Navsezadnje so se pričeli spraševali, če niso v bistvu zasledili neznano obliko podvodnega življenja - zaradi tega so ga poimenovali"žival 180rpm".

Nigel Lea-Jones iz Londona se spominja:"Leta 1972, sva se skupaj s prijateljem potapljala z manjšega potapljaškega čolna blizu obale v Karibih. Nenadoma sem se obrnil in zagledal srebrno - oranžen sferični objekt premera 180 cm tik nad vodo. Bil je okoli 15 metrov za nama in je od blizu sledil najini cikcakasti smeri.

Po približno minuti se je površina objekta odprla in razkrila temno okroglo okno premera okoli 60 cm. Nervozno sva se spogledala in ko sva se obrnila nazaj, objekta ni bilo nikjer več, izginil je brez najmanjšega zvoka. Nikoli nisem našel nobenega odgovora in sam izvor objekta še vedno ostaja skrivnost".

Trevor Tyler je bil globoko-morski potapljač z več kot trinajst letnimi izkušnjami, ko se je nekaj pripetilo, 82 metrov pod gladino Atlantika in se je končala z njegovo nenadno in nerazložljivo smrtjo. 34-letni Anglež je delal pod vodo ob obali Guinea, zahodna Afrika, ko so njegovi delovni kolegi preko radija, brez opozorila, zaslišali nerazložljiv kovinski zvok, ki mu je sledil krik in nato tišina. Nemudoma so v vodo poslali drugega potapljača, ki je našel Tylerjevo mrtvo telo na globini 55 metriv z iztegnjenimi rokami in napihnjeno potapljaško obleko, kot bi bila balon. V sodni preiskavi, leta 1968, je priča povedala, da je Tyler očitno tik pred smrtjo odvrgel svoj pas z utežmi v brezuspešnem poskusu, da bi se hitro dvignil. Kakšen je bil vzrok za takšno njegovo dejanje ne bomo izvedeli nikoli.

Vrnimo se v Bristolski kanal, popoldan februarja 1965 - Par iz Mineheada se je peljal domov vzdolž obalnega hriba iz Exforda, ko sta nenadoma opazila nekaj, kar je izgledalo kot sivo lovsko letalo, ki ju je preletelo na višini 45 metrov. Letelo je v isti smeri, vendar sta kmalu spoznala, da se spuščanje letala ne bo dobro končalo. Voznik avtomobila, upokojeni radijski oficir, je nemudoma ustavil, zagrabil svoj daljnogled in opazoval plovilo, kako je nadaljevalo, vse dokler ni pristalo v kanalu s puhom črnega dima in izginilo v globine. Iskalna in reševalna enota RAF (Kraljevo vojno letalstvo) iz Plymoutha je preverila, če pogrešajo kakšno letalo in ugotovila, da ne. Manjkalo ni nobeno letalo in kar je še bolj nenavadno nikoli niso našli niti najmanjšega delca razbitine, ki bi jo lahko povezali z manjkajočim lovskim letalom.

Takšnih in drugačnih dogodkov je še veliko, vsi pa kažejo v eno in isto smer. Da se v svetovnih vodah dogaja in skriva marsikaj čudnega in nenavadnega. Predstavljajte si, kako veliko področje predstavljajo svetovne vode in kako malo so raziskane.

 

 

Vir: Revija X, september 2000

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com
Free Web Hosting