NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com

BERMUDSKI TRIKOTNIK 

Ime "Trikotnik smrti" ali "Grobisce v Atlantiku" je marsikateremu cloveku, ki ga zanimajo nenavadni pojavi dobro znano. Predvsem pomorscaki pravijo tako obmocju v zahodnem Atlantiku, kjer je doslej na skrivnosten nacin izginilo ze veliko ladij in letal. Nad sto jih je brez sledu izginilo v obmocju velike lise med Bermudskim otocjem, Kubo in Florido. Ze spanski konkvistadorji so prostranemu Sargaskemu morju pravili "Morje izgubljenih ladij".

Skrivnostna izginotja ladij in letal na tem obmocju so porodile idejo, da so tam nekaksne nadnaravne sile. Na cem sploh temelji legenda o Bermudskem trikotniku? O tej temi so bile napisane knjige, posneti filmi, reportaze ... Torej, to je le se ena izmed neraziskanih skrivnosti na Zemlji.

Eden izmed najbolj poznanih piscev o Bermudskem trikotniku je Charles Berlitz, ki pravi:" Izginile so velike in majhne ladje, ne da bi za njimi ostala kaksna sled. Zdi se, kot da bi  s posadkami vred poniknile v neko drugo razseznost ...

Nikjer na svetu ni bilo na omejenem obmocju toliko nepojasnjenih izginotij. Nikjer drugje niso bila izginotja tako natancno raziskovana. Vse to so dejstva, zaradi katerih dogodkov ne moremo pripisati naklucju."

Ze stoletja so Bermudski otoki in njihova okolica na slabem glasu. Skupino priblizno 300 majhnih otokov je leta 1515 odkril Juan de Bermudez. Kljub temu, da ima otocje umirjeno podnebje, nudi dovolj hrane in vode in je idealno pribezalisce sredi oceana, so se mu Evropejci skoraj 100 let povsem izogibali. Bali so se ga celo zelo izkuseni mornarji: otoki so veljali za hudicevo gnezdo.Vzrok za to ni znan, morda pa so ze tedaj cutili, da na tem podrocju nekaj ni v redu. V novejsi pomorski zgodovini je prva izguba na tem podrocju zabelezena leta 1800, in sicer je slo za amerisko ladjo Pickering. Nato je leta 1854 izginila se ena ladja ... in podobna izginotja so si kar sledila. Leta 1872 so med Azorskimi otoki in Gibraltarjem nasli ladjo Mary Celeste, a brez posadke. Ceprav je bilo mesto, kjer je bila najdena dalec od zloglasnega trikotnika, se vseeno njeno ime veckrat omenja ravno v tej zvezi.

Januarja 1948 se je zgodila se ena nesreca. Britansko letalo Star Tiger, ki je prihajalo iz Azorov, se je priblizalo svojemu cilju - Bermudskim otokom. Pilot je po radiu sporocil: "Vreme in pogoji za let so izvrstni. Pricakujemo pristanek po nacrtu."  A vendar ... letalo ni nikoli pristalo. Med iskanjem prezivelih oz. ladijskih razbitin, so radijski sprejemniki sicer zaznali sibke signale, ki bi jih lahko pripisali letalu, vendar letala nikoli niso nasli.

O tem, kaj je "tisto" v Bermudskem trikotniku, obstajajo razlicna mnenja. Nekatera so resnicno zanimiva. John Wallace Spencer je videl edino sprejemljivo resitev uganke v NLPjih. Sanderson pa je vzroke iskal v Zemlji sami. Po njegovem obstaja globoko pod morskim dnom viskoko razvita civilizacija, ki obcasno znanstveno raziskuje pripadnike cloveske rase.
Druge domneve govorijo o majhnih crnih luknjah ali vratih v duge dimenzije, v katerih cas tece hitreje , pocasneje ali sploh ne. Absurdne razlage? Mogoce. Zanimivo pa je dejstvo, ki ga kaze dozivetje pilota, ki je v tem obmocju preletel nenavaden oblak. Po pristanku v Miamiju pa je ugotovil, da je njegov let trajal kar pol ure manj kot obicajno oz. kolikor je sploh mogoce v idealnih okoliscinah. Nekaj podobnega se je zgodilo z letalom druzbe National Airlines, ki je za celih 10 minut izginilo z miamijskih radarjev in se nato, kar naenkrat pojavilo neposkodovano. Nihce v letalu pa ni zaznal cesa nenavadnega, brez pojasnila je ostalo tudi dejstvo, da so vse ure ob pristanku letala kazale 10 minut premalo.

Bi bil za skrivnostna izginotja lahko kriv kaksen magnetni pojav? Oziroma, obstaja kaksna logicna razlaga?

Kadarkoli hocejo ljudje zmanjsati pomen Bermudskega trikotnika ali celo zanikati njegov obstoj, trdijo, da pri tem ni prav nic skrivnostnega, da po vsem svetu izginjajo ladje in letala, in da bi katerikoli trikotnik, ki bi zajel tako pomembne vodne poti, zajel visoko stevilo izgub.

Letala in ladje so v primerjavi z velikostjo oceana neskoncno majhne, pa tudi ocean se venomer giblje ... letala in ladje, ki so se potopili v Bermudskem trikotniku, kjer tece mocan Zalivski tok, lahko ocean naplavi dalec od kraja nesrece. Zato lahko izgleda, kot da da bi enostavno izginnile. Nekatere ladje so se popolnoma potopile in kasneje spet priplavale na povrsje kje drugje. Kot na primer ladja Ernest Milles, ki se je potopila s tovorom soli. Ko se je pa sol raztopila, je "zacarana" ladja zopet prisla na povrsje.

Razbitine ponesrecenih letal in ladjij se kaj lahko na morskem dnu pogreznejo v pesek ali pa jih prekrijejo viharji. Te razbitine lahko po mnogo letih najdejo potapljaci, ki natancno raziskujejo "prekleto" podrocje. Eden izmed znanih potapljacev na tem obmocju pravi, da je mozna resitev uganke se ena, in sicer, da so mnoge nepojasnjene nesrece med Florido in Bahamskim otocjem povzrocile neeksplodirane bombe in torpedi letalsta, ki so ostali v morju iz preteklih vojn. Iz stevilnih razbitin pa sklepa, da so se ladje preprosto razbile na cereh ob mocnih viharjih. V obmocju Zalivskega toka, v okolici Floride, je veliko pescenih plasti in ta pesek je lahko pogoltnil ze precej velike ladje, ki so obticale na morskem dnu.

Na tem obmocju se se nekateri drugi podvodni pojavi, ki jih je potrebno omeniti pri raziskovanju tega pojava. Gre za tako imenovane "modre luknje" v apnencastih stenah in drugih apnencastih tvorbah na Bahamskem otocju, kjer so velike strmine in jarki. Potapljaci so opazili nevarno mocne tokove v teh luknjah. Ti nastajajo z bibavico, ki stisne velike kolicine vode v votline, pri cemer nastane lijakasti efekt z mocnimi vrtinci na povrsini. Taksen vrtinec bi lahko potegnil v globino manjso ladjo s posadko vred.

Najverjetnejsi razlog za potopitev ladij pa so vendarle nepricakovani visoki valovi (tsunamiji), ki nastanejo ob podmorskih potresih. Ti valovi lahko dosezejo v visino celo do 69 metrov in, ce taksni valovi zadenejo ladjo, se ta ne le prevrne, temvec zaradi mocnega pritiska prelomi na dvoje.

Kljub vsem te razlagam pa je tezko reci zakaj izginjajo letala? Le-teh vrtinci ne morejo potegniti v globino ... torej mora biti razlaga se nekje drugje. Tudi v zraku so napetosti, ki bi jih lahko primerjali z morskimi tokovi. predvsem so nevarni, ce letalo zapelje vanje z visoko hitrostjo, vendar ...

K vedno ponavljajocim se elementom skrivnostnih dogajanj v tem trikotniku spadata elektromagnetizem in nedelovanje instrumentov, kar se vedno ostaja nepojasnjeno.

 

Vir: http://fly.to/mystica

novice
Free Web Hosting