NLP članki & teorije // NLP fenomen v Sloveniji

Nenavadno leto žitnih krogov

Polje z besedilom:  justa.4t.com                                                                                                                mail: justa.4t@gmail.com

Ne glede s katerega zornega kota gledate, je bilo leto 2000 sezona za žitne kroge v Angliji. Ne smemo pozabiti tudi novih ugotovitev, pri katerih nedvomno vodi Linda Moultin Howe (dobitnica Emmy nagrade), ki dvigajo raven diskusije in debate o tem fenomenu, ki preseneča Angleže.

Že zaradi Line Moulton Howe in drugih raziskovalcev, ki v zadnjih tednih pravijo, da obstaja jasna povezava med žitnimi formacijami in elektrostatično energijo. Ne glede na to ali so vse formacije napravili prevaranti ali ne, izgleda da se v bližini krogov generira nekakšna oblika energije, je Linda Moulton Howe poročala v radijski oddaji Whitleya Streiberja. Ona in drugi znanstveniki so iskali energijo s pomočjo voltmetrov tako v krogih za katere se ve, da so delo človeškoh rok. V pristnih formacijah so zaznali jasne energijske vzorce, podobni energijski vzorci pa so se pojavili tudi v umetnih krogih, takoj ko si jih našli in so bili statično ravni".

 

"Zdi se, da ne glede na izvor, krogi privlačijo in ustvarjajo lastno energijo," je povedala Linda Moulton Howe v oddaji Whitleya Streiberja. Povedala je tudi, da je pred nekaj tedni, med raziskovalnim taborjenjem, tudi sama občutila neznano energijo. "To je resnično nenavadno," je komentiral Streiber. "Mislim, da je Linda Howe prva, ki je kdaj koli prišla v stik z neznano bitnostjo, povezano s tem fenomenom," pravi Streiber.

Pravi, da je prepričana, da žitne kroge, ki niso delo človeških rok, povzroča energija "vrteći energijski plazmični vrtinec" neznanega izvora. Med fenomeni, ki podpirajo to teorijo so nenehna poročila prič, tekom desetletij, o svetlobnih kroglah, ki so očitno nekako povezane z žitnimi krogi.

Najbolj vroča točka žitnih krogov v Angliji je okolica Wiltshira, ki se je letos dokazala tudi v drugih neverjetnih rečeh. Vse od julija se je pojavilo ducat novih neverjetnih formacij, med katerimi so tudi izredno zapletene in kompleksne formacije, kakršne do sedaj še niso zasledili. Neke noči se je pojavilo celo pet krogov, česar se ne spominjajo niti najstarejši. "Pet formacij v eni noči je naravnost neverjetno," pravi Charles Mallett, dolgoletni opazovalec in raziskovalec žitnih krogov v Wiltshiru in okolici. Pravi, da so se letos žitni krogi pričeli pojavljati stotine kilometrov stran od mest, kjer so se pojavljali v prejšnjih letih v Angliji.

Niti ne verjame, da so kompleksni žitni krogi delo prevarantov. Pravi, da je tekom let že velikokrat opazoval ekipe pri izdelavi in da so porabili pet ali šest ur, za izdelavo preprostega kroga v žitu. Med poletnimi meseci je na voljo samo 4-5 ur teme, ki lahko skrije morebitne prevarante. Vsako leto na angleškem podeželju odkrijejo okoli 150 žitnih krogov. Mallet pravi, da je morda leto 2000 poprečno leto v številu formacij, vendar: "... so nekateri izmed teh več dimenzijskih vzorcev naravnost neverjetni; nedvomno se tukaj dogaja nekaj izredno neverjetnega."

 

Revija X, september 2000

novice
Free Web Hosting